Poreklo prezimena Vujadinović

4. mart 2012.

komentara: 20

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (20)

Odgovorite

20 komentara

  1. Luka Vujadinović

    Pozdrav,
    Ja sam od Vujadinovića iz Crne Gore, od Cuca. Iz Čarađe u Hercegovini se Vujadin Jovović preselio u Ržani Do. Slavimo Sv. Jovana. Moji preci su se borili na Mojkovcu, a po nekim tumačenjima postoji i veza o poreklu od Starog Vujadina, kako se to ime često ponavljalo pre formiranja prezimena. Ako vas zanima rodoslov koji je moj pradeda sastavio, preveden je u PDF formu pa ću vam ga rado proslediti.

    • Bobo

      Djurici u Hercegovini su porijeklom Vujadinovici iz Grahova (Vilusi)nadomak Niksica,(stara Hercegovina).

      • Ojler

        Poreklom od Vujadinovića su ljubinjski Đurići koji slave Đurđevdan. No ima i druga familija Đurića u Hercegovini koja slavi Jovanjdan, koja ima drugačije poreklo i nije srodna Đurićima đurđevštacima.

    • Branislav Vujadinović

      Poštovani gospodine Luka…
      Zovem se Branislav i rođen sam u Visokom 1977.god… Trenutno sam nastanjen u Bijeljini ( R.Srpska).
      O mojom Vujadinovićima ne znam ništa. Čak ni moji stariji nisu znali mnogo. Tvrdili su da su u centralnu Bosnu došli negdje od Nevesinja…Od starijih pominju đeda Jovu i njegovog brata Simeona koji je živio negdje oko Foče ( mada niko od mojih stričeva ni rođaka nikad to nije mogao povrditi). Za ostalu rodbinu i pretke niko ne zna ništa, ali ama baš ništa…Na žalost ,svog đeda nisam stigao upoznati a i otac mi je umro mlad pa ni sa njim nisam uspjeo prodiskutovati ovu temu.Ako se u tom vašem rodoslovu igdje nađe ime mojih đedova Jove i Simeona volio bih nekako stupiti u kontakt sa vama…Bar da saznam odakle potičem i ko su mi bili preci…Nas Vujadinoviće ratovi redovno razgone po čitavom svijetu ( vjerovatno i još mnoga druga prezimena),a sramota će me biti kad me moja djeca upitaju za naše pretke. Ako bilo šta saznate volio bih da me kontaktirate na mail [email protected]
      Puno pozdrava i sve najbolje vam želim, i vama i vašem rodu

  2. Aleksandar

    Koliko ja znam ( rodjen 1967 u beogradu), moji su iz Meduna, selo Momce. Mi smo iz Kuca Drekalovica. Slavimo sv Nikolu. Navodno nam je neki predak pobegao iz Albanije od krvne osvete u 17. Veku ( tad to nije bila Albanija) Ali to su nepotvrdjene informacije. Inace moji su kao kolonisti preseljeni iz Pljevlja u Sentu 1928. Godine. Vise ne znam

  3. Nela

    NESTO VISE O LEKIĆIMA IZ CRMNICE KOJI SLAVE SV. PETKU? IMA LI NEKOGA