Порекло презимена Васиљевић

4. март 2012.

коментара: 59

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ ВАСИЉЕВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Васиљевић

Хаплогрупа: I1 род Дробњака

Порекло: Прањани, Србија

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Коментари (59)

Одговорите

59 коментара

  1. Зорана

    Поштовање! Моје презиме је Васиљевић, настањени смо у селу Бољанић у Републици Српској, надомак града Добоја и подно виса Гостиљ.
    Моје интересовање ме је довело из знатижеље, одакле су коријени самога презимена Васиљевић. Из којег периода се почиње јављати, па ако неко зна нешто више, било би ми драго да подијели инфорације.
    Хвала унапријед и свако добро!

  2. Goran Vasiljevic

    Pozdrav svima , zovem se Goran Vasiljevic zadnjih 70 godina moja porodica zivi u Banjaluci , prije TOGA je zivjela oko 80 godina na Manjaci u selu Zelenci gdje I Dana’s imamo stare I nove kuce sa posjedima , a prije TOGA smo bili na Ublima Cevskim ispod Orjena dosli smo u Zelenke skupa sa Popovicima I Zivkovicima sa Ubala .
    Mi Vasiljevici slavimo Djurdjevdan a pominjemo I dan Danas Sv. Iliju a dokaz za sve to je stara kamena crkva na Ublima SV. Georgia I Stara karaula Sv. Ilije na proplanku .
    U toj staroj kamenoj Crkvi ima knjiga stara vise od 500 godina sa svim mojim precima pa ako neko ovo nekada procita a ima nacin da dodjem do te knjige mimo datuma Svetog ilije jer tada slavimo isto tako ako se javi neko a da ima na Ublima mali komad zemlje da proda neka se javi na 0038765060064 .lijep pozdrav svima