Новогодишња ДНК недеља 2023 – велики попуст на ДНК тестирање! Пријавите се!

18. децембар 2022.

коментара: 8

Друштво српских родословаца „Порекло“  у сарадњи са Биолошким факултетом Универзитета у Београду организује новогодишњу акцију тестирања генетичког прапорекла, која ће трајати од понедељка, 19. децембра до недеље, 15. јануара 2023. године. Позивамо све заинтересоване да се пријаве.

Цена тестирања је изузетно повољна – уместо пуне цене од 13.000 динара, током Новогодишње ДНК недеље цена тестирања биће 7.000 динара.

Напомињемо да се тестира Y-ДНК хромозом што значи да је могуће да се тестирају искључиво мушкарци. Добијени резултат је на 25 STR маркера, а по добијању резултата стручњаци Српског ДНК пројекта даће кратко тумачење резултата. Тестирани ће добити и сертификат који заједнички издају Биолошки факултет Универзитета у Београду и Српски ДНК пројекат.

Пријаву за тестирање можете извршити путем следеће контакт форме:

    Након што примимо Вашу пријаву добићете путем мејла детаљне инструкције за даље кораке.

    Број кандидата за тестирање је ограничен па вам препоручујемо да се пријавите на време!

    Резултати ће бити објављени у табели Српског ДНК пројекта.

    Српски ДНК пројекат је пионирски подухват Друштва српских родословаца „Порекло“ основан септембра 2012. године, а до данашњег дана тестирано је преко 7.000 људи.

    Захваљујући Српском ДНК пројекту до данас је откривено на стотине генетичких профила старих родова и племена.

    Будите и Ви један од оних који ће на овај начин сазнати своје порекло.

    Добро дошли у свет генетичке генеалогије!

    Уколико из било ког разлога не можете послати пријаву путем контакт форме, исту можете послати и путем имејла на имејл адресу [email protected].

    hit counter

    Коментари (8)

    Одговорите

    8 коментара

    1. Rajko Danilović

      Da li još traje akcija DNK testiranje (7.000,00 din).Pozdrav

      • Aleks

        Sa vremena na vreme imaju tu akciju popusta. Posebno ako se prijavis dobijas obavestenja mail-om. Tako da mozes sledeceg puta.

      • El Dumo

        Порекло организује ДНК акције три пута годишње.Крајем Априла (светски ДНК дан),током Септембра(српски ДНК дан) и током новогодишњих празника (Новогодишња ДНК акција).Никада акција није ограничена на један дан.Ако има доста заинтересованих некада се само прикупљање кандидата одужи и на 2-3 недеље.Цена током акција се не мења.Што не мора да значи да ће бити случај и у будућности.

    2. Časlav Sašo Ignjatović

      Zanima me , kada ćemo imati predvidjač za mtDNA.
      lP

    3. Budimir Pižurica

      Mora li se dolaziti u Beograd radi testiranja, ili imate u Crnoj Gori neko predstavništvo?

      • Јовица Кртинић

        Поштовани Будимире, хвала Вам на јављању и интересовању. Није потребно да се долази, узорци се могу самостално узети и послати поштом. Што се тиче Новогодиње ДНК недеље 2023, та акција је окончана, а нову (Светски ДНК месец) очекујте у априлу. У међувремену је могуће да се тестирате преко Порекла, а повлашћена цена тестирања коју обезбеђујемо је 8.000 динара (уместо редовне од 13.000 динара).

        • samolo

          Ukoliko imate na umu omasovljenje, nađite sponzore…neka testiranje bude besplatno.

          Dao sam krv nekoliko desetina puta, dobrovoljno…kao i hiljade, hiljade drugih ljudi, ma da li je moguće da iz tih količina nije pretekla bar neka kap za potrebe vaših istraživanja i analiza.

          Ili je ova priča, Krtiniću kao i sve drugo u ovoj državi samo mlaćenje prazne slame, najobičnije naklapanje i vaćarenje para od nadobudnih i naivnih.

          Hmm, krdžane…

          • Јовица Кртинић

            Поштовани Samolo,
            Порекло је у протеклих 10 година организовало низ бесплатних тестирања кандидата са различитих подручја (Стара Херцеговина, Косово и Метохија, Стара Рашка, Стари Влах, јужна Србија, Северна Македонија, Врлика итд…). Сигурно је више од 1.000 људи досад тестирано бесплатно.
            Ми не обрађујемо узорке нити их чувамо, то раде овлашћене лабораторије с којима сарађујемо већ годинама (ДНК центар за генетику, Центар за форензичку и примењену молекуларну генетику Биолошког факултета Универзитета у Београду).
            Друштво српских родословаца “Порекло” и Српски ДНК пројекат организују тестирања и обезбеђује попусте како би се омогућило заинтересованима да под повољнијим условима сазнају своје генетичко пра-порекло. Обезбеђујемо и подршку за одређена наменска тестирања где се појединци и фирме одлучују да прилажу средства на име трошкова за тестирање. То су величанствени примери где људи одвајају динар како би се дошло до нових сазнања о родовима или скупинама родова из одређеног подручја. Ти људи знају и својим поверењем потврђују да је Порекло место окупљања позитивних, добронамерних људи, који заједничким снагама досад створише све ово што можете прочитати на нашим интернет страницама или објављеним књигама.
            Испод части ми је да одговарам на Ваше увреде. Највише говоре о Вама.