Светски ДНК месец 2023 – велики попуст на ДНК тестирање! Пријавите се!

3. април 2023.

коментара: 10

Друштво српских родословаца „Порекло“ организује традиционално ДНК тестирање поводом Светског ДНК дана 25. априла. Акција “Светски ДНК месец 2023” ће трајати од 3. до 30. априла. Позивамо све заинтересоване да се пријаве.

Цена тестирања је изузетно повољна – уместо пуне цене од 13.000 динара, током Светског ДНК месеца цена тестирања биће 7.000 динара.

Напомињемо да се тестира Y-ДНК хромозом што значи да је могуће да се тестирају искључиво мушкарци. Добијени резултат је на 25 маркера, а по добијању резултата стручњаци Српског ДНК пројекта даће кратко тумачење резултата. Тестирани ће добити и сертификат који заједнички издају Биолошки факултет Универзитета у Београду и Српски ДНК пројекат.

Пријаву за тестирање можете извршити путем следеће контакт форме:

     Након што примимо Вашу пријаву добићете путем мејла детаљне инструкције за даље кораке.

    Број кандидата за тестирање је ограничен па вам препоручујемо да се пријавите на време!

    Резултати ће бити објављени у табели Српског ДНК пројекта.

    Српски ДНК пројекат је пионирски подухват Друштва српских родословаца „Порекло“ основан септембра 2012. године, а до данашњег дана тестирано је преко 7.000 људи.

    Захваљујући Српском ДНК пројекту до данас је откривено на стотине генетичких профила старих родова и племена.

    Будите и Ви један од оних који ће на овај начин сазнати своје порекло.

    Добро дошли у свет генетичке генеалогије!

    Уколико из било ког разлога не можете послати пријаву путем контакт форме, исту можете послати и путем имејла на имејл адресу [email protected].

    Коментари (10)

    Одговорите

    10 коментара

    1. Саво

      Помаже Бог,како из Бањалуке да платимо?

      • Никола Вукосављевић

        Слободно се пријавите преко контакт форме и биће вам послата сва неопходна упутства.

    2. BEKČIĆ MIRA

      Sin je u Italiji.Kojoj ustanovi da se obrati tamo da odradi DNK genetički profil.Ili na leto
      ,u avgustu,kome da se javi u Beogradu.Hvala.Prezime Bekčić.

      • Никола Вукосављевић

        Најбоље решење у том случају је да син уради дубински тест код компаније Dante Labs, кад буде на попусту (када га спусте са 400 евра на 199), што се дешава отприлике једном у месец дана или једном у два месеца. Нека прати овај сајт, преко кога се тест наручује:

        https://www.dantelabs.com/products/whole-genome-sequencing

    3. Branko

      Moji preci su, po nekom saznanju, nastali od plemena Ristić, granica Hercegovine, i Crne Gore. Tri brata Ristić, Gavrilo, Radosav i Petar, došla su u selo Ljubić, kod Čačka, i od njih su nastale, tri porodice, Gavrilović, Radosavljević i Petrović. Voleo bih, da saznam, iz kog mesta, vuku poreklo. Hvala.

    4. Dragan Todorovic

      Поздрав екипи и честитке за ваш рад. Имам дна урађен на анцестри.цом. хтео бих да вам пошаљем за вашу архиву. Да ли вам одговара тај тип резултата? На којој адреси бисте желели да примите. Драган

      • Никола Вукосављевић

        Поздрав и вама, Драгане. Слободно можете ваш резултат проследити на мејл адресу [email protected], па ћемо из њега видети да вам извучемо којој основној Y-ДНК хаплогрупи припадате.

    5. Filip Radovanović

      Pozdrav potrebna mi je mala pomoć. Našao sam poreklo Radovanovića iz Gornjeg Svračka opština Vučitrn ali tu sam i zapeo jer ne mogu da nadjem nikakav dokument koji pominje moje pretke iz Jablanice posto su se odatle doselili u Gornji Svračak a pre Jablanice iz Crne Gore. Ako neko ima ikakvu informaciju voleo bih da me kontaktira na email [email protected]
      Hvala unapred!

    6. Smilja Radojević

      Poštovani, iz priče znam da je poreklo mojih Radojevića iz Markovine, da su zbog krvne osvete prešli u Srbiju. Molila bih za više informacija. Srdačan pozdrav