Ступио на снагу нов Статут Друштва српских родословаца „Порекло“ Reviewed by Momizat on . Скупштина Друштва српских родословаца "Порекло" на свом 13. редовном заседању, одржаном 1. фебруара 2020. године у Београду, донела је нов Статут Друштва, којим Скупштина Друштва српских родословаца "Порекло" на свом 13. редовном заседању, одржаном 1. фебруара 2020. године у Београду, донела је нов Статут Друштва, којим Rating: 0
You Are Here: Home » Инфо » Вести » Ступио на снагу нов Статут Друштва српских родословаца „Порекло“

Ступио на снагу нов Статут Друштва српских родословаца „Порекло“

Скупштина Друштва српских родословаца „Порекло“ на свом 13. редовном заседању, одржаном 1. фебруара 2020. године у Београду, донела је нов Статут Друштва, којим су ближе одређена питања стицања и врсти чланства у Друштву.

Уместо досад само једне категорије чланства, Скупштина је донела одлуку да од дана ступања на снагу новог Статута (13. фебруара 2020), Друштво има три категорије чланова: придружени, редовни и почасни чланови.

Сви чланови Друштва који су до овог дана били у чланству Друштва произведени су у статус редовних чланова. Статутом је ближе решен начин на који ће убудуће придружени чланови Друштва прелазити у статус редовних чланова.

Новим Статутом Друштва повећан је и број чланова Управног одбора Друштва са три на пет, као и Надзорног одбора (са два на три). Избор нових чланова Управног и Надзорног одбора биће спроведен на наредној, 14. скупштини Друштва која ће бити одржана у јуну 2020. године.

Нови Статут Друштва српских родословаца „Порекло“ можете прочитати ОВДЕ

 


Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top