Свечана скупштина Друштва српских родословаца “Порекло”, 29. октобра 2017. (снимак)

30. октобра 2017.

коментара: 9

Друштво српских родословаца “Порекло” одржало је 29. октобра 2017. свечану скупштину поводом пет година од оснивања. Скуп је одржан у Центру за културу “Влада Дивљан” у Београду, а присутнима су се, између осталих, обратили:

академик Александар Лома, уредник Ономатолошких прилога САНУ,

историчар Борисав Челиковић, уредник библиотеке “Корени” у издању Службеног гласника,

др Душан Кецкаревић, са катедре за биохемију и молекуларну биологију Биолошког факултета,

Небојша Драшковић, оснивач удружења “Поријекло” из Црне Горе,

Срђан Мазалица, из иницијативног одбора за оснивање удружења “Поријекло” у Републици Српској и

Јовица Кртинић, председник Друштва српских родословаца “Порекло”.

Коментари (9)

Одговорите

9 коментара

 1. Небојша Бабић

  Не зато што сам члан Порекла, па сам пристрасан, већ овако гледајући снимак хладне главе дан касније, морам рећи да је све било врхунски одрађено!
  Посебне похвале водитељу, глумцу Зорану Ћосићу, и свим музичарима који су украсили програм.

 2. Владимир Бурсаћ

  Све похвале за 7. скупштину друштва ”Порјекло”. Апсолутно све (мјесто одржавања, гости, умјетнички програм, водитељ, радни дио скупштине, усвојене одлуке…) је било на врхунском нивоу. Мало дужу дискусију коју сам планирао рећи, написаћу на форуму, уз тему о 7.скупштини. Све честитке још једном!!!

 3. Небојша Бабић

  Морам истаћи леп наступ троје младих певача који су отпевали химну Републике Србије и химну нашег Друштва, као и стару песму „Густа ми магла паднала“. С обзиром да је водитељ Зоран код сва три њихова наступа најављивао само Исидору Ђенић и њене пријатеље, ред је да се помену и оно двоје друге деце:
  Исидорина другарица се зове Милана Продановић, обе иду у музичку школу „Коста Манојловић“.
  Момак се зове Игор Крстић, студент архитектуре и вођа хора и оркестра Девете београдске гимназије.

  • Јовица Кртинић

   Свакако ваља напоменути да је ово троје сјајних младих људи у извођењу песме “Густа ми магла паднала” пратио један од најбољих српских перкусиониста Андрија Сагић, члан ансамбла “Ренесанс”. Андрија је наш придружени члан и човек којем можемо да захвалимо на много чему – од израде наше претраживе дигиталне библиотеке до снимка ове скупштине. Хвала, Андрија!

 4. ZoranAnt

  Све је било на врхунском нивоу, од програма, извођача музичких нумера (посебно импресионира њихова младост) до свих дискутаната, а неизмерна захвалност Јовици Кртинићу и Срђану Мазалици који су уложили велики труд да све буде скоцкано. Ја и моји притатељи (гости на Скупштини и будући чланови: С.Радишић, И.Стратимировић, Наташа Глигорић, Д.Кулић, М.Симић, Д.Ракочевић, Катарина Рашић Михаиловић, Б.Ђуровић, М.Аџић) смо по завршетку свечаности разменили мишљења и сва се уклапају у ово већ речено. Велики поздрав свим учесницима скупа, пуно успеха у раду и да нас буде све више и више.

 5. Милорад Богдановић

  Све похвале на организацији и одзиву наших чланова.
  Моја драгост је велика када сам искористио прилику да по први пут присуствујем овако великом скупу, и лично се упознам са неколико наших чланова. Нажалост, нисам се срео са Александром Невским који је морао због другим обавезама напустити скупштину, као ни са мојим земљацима Небојшом и Петаром, што оправдано нису дошли. Овом приликом поздрављам све наше чланове који су својим присиством увеличали овај велики скуп, а са којима нисам имао прилику да се и лично упознамо, и који ријеч прозборимо.
  Милорад Богдановић-Тимар
  Република Србска

 6. Небојша Бабић

  Желим овако јавно похвалити “наше дете” (кћерку наше чланице), Исидору Ђенић која је певала на нашој скупштини, а која је освојила прву награду у својој категорији на такмичењу младих талената у соло певању, одржаном пре неколико дана у Панчеву:

  http://www.muzickaskolapancevo.edu.rs/doc/Rezultati_VIII_Mita_Topalovic_solo_pevaci_I_OS.pdf

 7. ILLUSTRISSIMUS

  AKSIOS – DOSTOJNOJ !