Ново у дигиталној библиотеци: Научни радови Радмила Д. Пекића о Херцеговини Reviewed by Momizat on . Сарадник портала Порекло доц. др Радмило Б. Пекић, са одељења за историју Филозофског факултета Универзитета у Приштини (привремено измештеног у Косовску Митров Сарадник портала Порекло доц. др Радмило Б. Пекић, са одељења за историју Филозофског факултета Универзитета у Приштини (привремено измештеног у Косовску Митров Rating: 0
You Are Here: Home » Инфо » Вести » Ново у дигиталној библиотеци: Научни радови Радмила Д. Пекића о Херцеговини

Ново у дигиталној библиотеци: Научни радови Радмила Д. Пекића о Херцеговини

Сарадник портала Порекло доц. др Радмило Б. Пекић, са одељења за историју Филозофског факултета Универзитета у Приштини (привремено измештеног у Косовску Митровицу) написао је низ вредних научних радова, које смо уврстити у нашу дигиталну библиотеку.

Студије можете прочитати преко следећих веза:

Радмило Б. Пекић – Врм и тврђава Клобук од најранијих помена до пада под турску власт

Radmilo B. Pekić – Maleševci in Bileća`s Rudine (на енглеском језику)

Радмило Б. Пекић – Херак Милошевић – крамар Малешевац

Радмило Б. Пекић – Писани помени манастира Тврдош из XV вијека


Коментари (1)

  • dragan balmazovic

    Волео бих кад би ми г.Пекић разјаснио која је од теорија тачна о постојбини Малесеваца,она прва да је то Берово одакле се после Маричке битке селе на Косово а одатле после Косовског боја у Малину село у Опутној рудини, Херцеговина.Ови подаци о Хераку Милошевићу су ми до сада били непознати и отварају код мене многа питања.Да ли је могуће да одмах после Косовског боја почну да се баве кириџилуком у Хецеговини или је вероватније да је то занимање којим су се и раније бавили на тим просторима?У југоисточној Србији Малешеваца изгледа нема.Слава коју славе св.Игњатије Богоносац је уникатна код Срба,није ми познато да је неко друго племе слави.А опет нису ограничили територију на којој живе, као рецимо Дробњаци, Васојевићи.Кучи.Гледајући податке о хапло групама нашао сам двојицу Игњатијеваца који имају групу г, а двојицу И.

    Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top