Портал Порекло у потпуно новом издању

8. октобар 2013.

коментара: 8

Поштовани пријатељи,

портал Порекло од 8. октобра 2013. је потпуно новом руху, са освеженим дизајном, бржи, прегледнији, садржајнији. Они који улазе на Порекло са андроид телефона приметиће да је и ту учињен огроман помак и да је наш портал сад потпуно прилагођен и тој мобилној платформи. Дакле, потрудили смо се да идемо у корак са техничким достигнућима, као и вашим захтевима.

Очекујемо да нам у наредним данима кажете искрено шта мислите о овом драстично измењеном изгледу Порекла. Важно је и да нам укажете на евентуалне проблеме на које наилазите како би их на одговарајући начин решили.

Потрудићемо се да у наредном периоду обогатимо наш и ваш портал новим, вредним садржајима.

И ту стојимо отворени за сваки ваш предлог и колико је у нашој моћи трудићемо да га реализујемо.

Е, да, за неколико дана прославићемо првих милион посета сајту!

До данашњег дана забележили смо посете из чак 160 земаља света и сада буквално нема тачке земљине кугле на којој се бар једном није приступило страницама нашег сајта.

Све то говори да је овај наш и ваш подухват (да се на једном месту саберу све релевантне информације од значаја за родословце широм света)  и те како био оправдан.

Идемо даље.

Останите уз нас.

Уредништво портала Порекло

 

 

 

Коментари (8)

Одговорите

8 коментара

  1. Милорад Богдановић

    Па, свака част, баш имате смисла, и баш на данашњи дан, дан који спомињем већ 18 година. Ово је велики поклон и за мене.
    Нашем Пор(ј)еклу желим сретну будућност, и да испуни жеље многим нашим посјетиоцима.

  2. На први поглед нови дизајн портала Порекло је знатно бољи од претходног. То је један велики корак у популаризацији овог, по свему посебног, интернет сајта. Будући да је повремено, а у последње време знатно чешће, било проблема за улазак на поједине странице, посебно оне “дубље”, надам се да ће тога сада бити знатно мање или их неће бити уопште.
    Поздрав од вашег срадника!
    Милодан

  3. ОСТАЈЕМ УЗ ВАС. Надам се и даљем напретку и проширењу садржаја, услуга корисницима. Сад идем на страницу донације да видим шта могу да урадим по том питању као корисник индивидуа.
    Поздрав, Славкан

    • ПС: На страници ДОНАЦИЈЕ нема пожелјних инструкција, објашњења, упутстава…

      • Драги пријатељи, хвала вам на лепим речима и вољи да помогнете. Наредних дана исправићемо ситне недостатке и допунити недостајуће садржаје, па и овај што се тиче донација. Драго нам је да постоје људи као што сте ви, који показују толико добре воље да учествују у овом нашем заједничком подухвату. Настојаћемо да заиста значајно унапредимо портал и отворимо бројне нове садржаје. Управо радимо и на креирању програма за израду родословног стабла и надамо се да ће вам и то веома брзо бити доступно. Свако добро!

  4. Поштовано Уредништво,
    Поштовани Админ…,

    Поред општег евидентног напретка и побољшања решења на ПОРТАЛУ, морам да нагласим посебно задовољство што радите ”на креирању програма за израду родосовног стабла.” С тим у вези обавештавам вас да имам не довршено породично стабло, али ипак по убухватности сродника по узлазној и силазној линији, директних и индиректних предака и потомака, скоро у потпуности обухваћених. С обзиром на ограничења која гласе: (”Vaše porodično stablo ima 279 ljudi. Ovo prelazi za Osnovni pretplatni plan vašeg porodičnog sajta. Nadogradite obrazac retplate.”), предлажем да се програмом на којем се ради омогући преузимање урађених стабала израђених по програмима других, углавном страних сајтова. Морам признати да су ти програми веома добри, омогућују унос бројних података и њихово аналитичко прегледање по разним критеријумимам, па предлажем да, ако је могуће, то све буде омогућено програмима за израду родословног стабла на нашем ПОРТАЛУ. Проблем који се јавља код коришћења страних сајтова је лош превод на Српски језик и отежано разумевање појединих циљева и сврхе решења која се презентују. Тај проблем за сигурно ће бити отклоњен програмима чији аутори пишу и говоре нашим језиком. Верујем да наши програмери самостално могу дати изванредна решења, али се надам да није увредљиво ако указујем на добра решења чији аутори су страни програмери.
    Прослеђујем на увид и коришћење линка за Website на којем имам породично стабло Лужанских Шобот. (http://www.myheritage.rs/site-69937171/vebsajt-roda-…)
    Користим ово јављање да укажем и на проблем који имам са пријављивањем после новог издања ПОРТАЛА. За проблем пријавњивања на ПОРТАЛ у новом издању носим личну одговорност, јер нисам упамтио (забележио) лозинку, мислећи да је довољно што сам чекирао опцију трајног пријављивања. Може те ли ми помоћи да повратим стару лозинку односно да са њом будем трајно пријављен или морам из почетка да се региструјем са новом лозинком.
    С ПОШТОВАЊЕМ

    • Поштовани, добро дошле су све сугестије, а наравно да ћемо обратити пажњу и на оно што је данас у понуди, приликом израде програма за родословна стабла. Потрудићемо се да то буде програм управо прилагођен нашем кориснику.
      Што се тиче регистрације, проблем је ако више пута покушате да се улогујете са погрешном лозинком. У том случају, програм вас аутоматски блокира. Дакле, забележите негде лозинку, а приликом логовања кликните на оно поље да се сачува лозинка како не би сваки пут морали изнова да се логујете.

  5. Мирослав Б Младеновић Мирац локални етнолог и историчар Власотинце

    Као сарадник ПОРТАЛА ПОРЕКЛО тек сам се сада УКЉУЧИО. До сада сам био БАНОВАН односно искључен из МРЕЖЕ. Покушао сам да и путем КОМЕНТАРА успоставим ВЕЗУ да се ДОПУНИ текст о ПОРЕКЛУ узасеока Преданча села Г.Дејан (Власотинце9 и села Ломница (Власотинце) и путем електронске поште.
    Није ми јасно докле ће на југу Србије бити “елетронско-интернетских” сметњи укључиваЊА НА БИЛО КОЈИ ПОРТАЛ!?
    Срадник портала ПОРЕКЛО: Мирослав Б Младеновић Мирац
    17.септембар 2013.г. Власотинце република Србија