Pismo čitaoca: Želeo bi da saznam nešto više o poreklu Mijatovića sa Ozrena Reviewed by Momizat on . Pomaže Bog, Zovem se Srđan Mijatović i imam veliku želju da saznam što više o svom poreklu. Sve što znam o svom poreklu je da su mi preci bili nastanjeni u selu T Pomaže Bog, Zovem se Srđan Mijatović i imam veliku želju da saznam što više o svom poreklu. Sve što znam o svom poreklu je da su mi preci bili nastanjeni u selu T Rating:
You Are Here: Home » Info » Pisma čitalaca » Pismo čitaoca: Želeo bi da saznam nešto više o poreklu Mijatovića sa Ozrena

Pismo čitaoca: Želeo bi da saznam nešto više o poreklu Mijatovića sa Ozrena

Pomaže Bog,

Zovem se Srđan Mijatović i imam veliku želju da saznam što više o svom poreklu.

Sve što znam o svom poreklu je da su mi preci bili nastanjeni u selu Tumare, Republika Srpska. To je područje planine Ozren, koja se nalazi u blizini Doboja.

Otac mi se zove Mladen, a njegov otac se zvao Savo Mijatović.

Molim vas i sve ostale koji nešto više znaju da mi jave.

napred zahvalan

Srđan

 

….ne zaboravimo prošlost da bi imali budućnost…

 


Komentari (7)

 • Milorad Bogdanović

  Bog ti pomogo Srđane.

  Nisi nam napisao koju slavu slave Mijatovići, pa je malo teže ispuniti tvoje želje.

  Ali za početak, dostaviću ono što sam pronašao.
  Selo Tumare spominje se 1882 godine (vidi Šematizam dabrobosanski za 1882 godinu) u maglajskoj opštini sa 34 srpske kuće i 261 dušom.
  Mijatovići u parohiji maglajskoj slave Nikoljdan i Jovanjdan, ali se nezna u kojim od selim:Tumare,Vukovine, Hrge, Svinjašnica,Lozna, Orahovica srpska i Vrijesnica donja.
  Ostalo bi mogao pronaći u matičnim, crkvenim i katastarskim knjigama.

  Ako sam ti išta pomogao, drago mi je. Toliko za sada.

  Odgovori
 • petar

  Poštovani,vidim da pod slovom (L) nemate prezime LELEKOVIĆ pa bih vas zamolio da mi odgovorite odakle potiče prezime LELEKOVIĆ i sve vezano za to prezime.
  Unapred zahvalan…….:)
  P.S. Ako neko nešto zna neka mi pošalje na Email-copegrobar@gmail.com
  HVALA:::

  Odgovori
 • Dragan

  Dragan R A D O NJ I Ć
  Ako neko zna nešto više o porodicama RADONJIĆ i DJURKOVIĆ koje su se u Blace doselile posle 1878. iz okoline Leposavića i koji salve sv. Minu, neka se javi. Veliki pozdrav za sve poštovaoce svojih predaka.

  Odgovori
 • Andrej

  Postovani,

  Zovem se Andrej Jankovic iz Nisa dugo pokusavam da saznam ime prvog Jankovica koji se krajem 18.veka kao mladi Krajisnik sluga turskog age povlaceci iz Krajine doselio u Nis(jedini podatak koji imam je nadimak koji mu je aga dao Sulja).Aga je mnogo cenio mladog Krajisnika nadje mu devojku i ozeni imao je cetri sina:Marka,Nikolu,Spiridona,Atanasa.Jankovici slave Sv.Marka i znamenita su niska porodica dvorske kujundzije, ratnici, duhovnici.Puno pozdrava!

  Odgovori
 • željko mijatović

  dragi Srđane. tvoj čukundjed Nedeljko i moj čukundjed Ilija su braća od oca Blažana.. tako da smo rođaci. ja sam iz Tumara, živim u Švsjcarskoj

  Odgovori

Ostavi komentar

© 2012- 2013 POREKLO poreklo.rs

Scroll to top