Питање читаоца: Порекло презимена Шундуковић Reviewed by Momizat on . Поштовани, занима ме како бих могао доћи до порекла свог презмена Шундуковић. Ни у вашем списку презимена нисам пронашао да га имате, а једино што знам је то да Поштовани, занима ме како бих могао доћи до порекла свог презмена Шундуковић. Ни у вашем списку презимена нисам пронашао да га имате, а једино што знам је то да Rating:
You Are Here: Home » Инфо » Писма читалаца » Питање читаоца: Порекло презимена Шундуковић

Питање читаоца: Порекло презимена Шундуковић

Поштовани,

занима ме како бих могао доћи до порекла свог презмена Шундуковић. Ни у вашем списку презимена нисам пронашао да га имате, а једино што знам је то да је карактеристично за место Ириг у Срему. Јер, само ту сам нашао податке о мом презимену и ти подаци досежу до 1830. године али за даље не знам где да потражим.

На нету сам нашао податке о породици Шундуковић у Хрватској, ступио сам у контакт са њима и дошао до сазнања да су они у Хрватску отишли после Другог светског рата.

С поштовањем,

Координатор канцеларије за младе Општине Ириг

Сава Шундуковић


Коментари (8)

 • Александар Маринковић

  Господине Шундуковићу,
  Према попису становништва Срема из 1736.-1737. године, у насељу Ириг се не помиње презиме Шундуковић. То може да значи да сте се доселили између овог пописа и 1830. године, а такође и да јесте староседеоци Ирига, али под неким другим презименом.

  Одговори
  • Sava Šunduković

   hvala vam na informaciji, došao sam i ja u međuvremenu do tog popisa, i nisam pronašao porodicu Šunduković, sad sam malo i nejasnoj situaciji u kom pravcu da nastavim svoje istraživanje, jer sam gotovo siguran da takvog prezimena nema nigde drugde u Srbiji.

   Одговори
 • administrator

  Поштовани г. Шундуковић,
  убацили смо ваше презиме на листу презимена под словом Ш.
  Хвала што сте са нама. Пратите нас редовно, сигурни смо да ћете добити корисне одговоре и путоказе за даље истраживање.

  Одговори
 • Sava Šunduković

  Hvala vam puno,

  Одговори
  • Александар Маринковић

   Саво,
   не знам где сте већ тражили податке. Најбоље би било да се упутите у градски архив и прелистате матичне књиге. Ако вам је проблем читање црквено-славенског, можда не би било лоше и да се обратите за помоћ и неком од иришких свештеника.

   Одговори
 • Boriša Radovanović

  U ediciji Hronike sela pod br. 17 objavljena je moja knjiga Ravni Topolovac
  Interesuje me kakav je čpostupak da se ona nađe na vašem sajtu u digitalnom izdanju
  Srdačan pozdrav

  Одговори
 • Defendor

  Поштовани г. Радовановићу,

  Наше Друштво има своју претраживу Дигиталну библиотеку у којој су прикупљене поред осталих и Хронике села (не све, али у највећем броју да), а међу којима се налази и ваша књига Равни Тополовац.

  Због ауторских права, та библиотека је затвореног типа, и користе је само чланови Друштва.

  На нашем порталу постоји и јавна дигитална библиотека, али она већ дуже време није ажурирана, и њени садржаји често се губе.

  Ако ви то желите, ја могу да је поставим и у ову јавну библиотеку, али бисте ми у том случају требали послати њен дигитални примерак, јер овај који се користи на затвореној Дигиталној библиотеци, у другачијем је формату од ових које постављамо на јавни део. 😉

  С поштовањем,
  Дефендор

  Одговори
 • Boriša

  Poštovani,
  Kada prenesem knjigu u digitalnu formu šaljem je da je objavite samo mi naznačite na koji e mail.
  Srdačan pozdrav
  Boriša Radovanović

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top