Digitalizovana knjiga: Odakle su Srbi došli na Balkansko poluostrvo

6. septembar 2012.

komentara: 7

Portal Poreklo daje vam link ka digitalizovanoj knjizi, tj. studiji Relje Novakovića “Odakle su Srbi došli na Balkansko poluostrvo”. U knjizi se na dosta mesta, zajednički prati poreklo Srba i Hrvata, što je i razumljivo jer je studija nastala u vreme postojanja SFRJ, 1977. godine.

 

Kliknite na link: 

Odakle su Srbi došli na Balkansko poluostrvo, Relja Novaković, 1977. godine

Komentari (7)

Odgovorite

7 komentara

  1. Aleksa

    Srbi niodkuda nisu došli. Srbi su starosedeoci na Balkanskom (Helmskom)poluostrvu. To ne samo da potvrđuju naučnici srbske autohtonističke istorijske škole, u XIX veku, Miloš Milojević, Konstantin Nikolajević, Panta Srećković, i u XX Jovan Deretić, Slobodan Jarčević, kao i mnogi drugi lingvisti, antropolozi, arheolozi, domaći i strani, i puni su dokaza za to. Ovo delo Novakovića Relje, to nema veze s vezom, a kamoli sa pravovaljanom istorijom. Molim administratora da objavi moj komentar. Ne znam da li, i on pripada, germansko-nordijskoj istorijskoj školi, koje su se i Nemci odrekli, ali mi i dalje moramo da je slepo pratimo, ali već jedan tekst, koji podržava stavove srbske autohtone istorije, nije hteo da objavi.

  2. mlađo

    Navedeni naučnici mogu da pričaju svoju priču i špinuju…njihov veliki neprijatelj jeste zapravo genetika/genetička genealogija koja sa lakoćom i bez previše truda, obara bilo kakvu starosjedilačku teoriju.

  3. Aleksa

    A šta Misliš da pitamo antropologe, pa da vidimo šta oni kažu, u vezi toga da se ostaci kostiju prasedelaca Balkana u potpunosti poklapaju sa koštanim skeletom današnjih stanovnika Balkana?

  4. Dragan Deretic

    Nemojte tako.Profesor Relja Novaković je veliki istoričar i glavni saradnik mog rodjaka Jovana Deretića.Njegova dela su odlična i objašnjavaju suštinu. Bio je veliki čovek Akademik i istoričar.Neka mu je večna slava i hvala za njegova dela

  5. Jabre

    Deretić je obični manipulator koji izmišlja istoriju kako mu se ćefne, dotični gospodin je izmislio ne postojeću dinastiju, državu kralja Bodina koja se prostirala od Škotske do Indije i kako su Kinezi izgubili bitku od Srba zbog brojnosti Srba. Što se tiče porekla da ste se dobro učili u osnovnoj školi iz knjiga znali bi da su Sloveni (nosioci I2a i R1a haplogrupa) naišli na starosedioce. U Iliriku je živelo oko 1 500 000 ljudi a Srbi su naselili ogroman prostor a nije ih bilo više od 20-30 000. Sramota je da se ovakvi stvorovi kao deretić nazivaju profesorima i još predaju u školama. Tip je žalostna pojava, istoriju treba proučavati i ne verovati svakim tuđim idejama ali ne znači da treba izmišljati. Slovena nema na Balkanu pre 6. veka to potvrđuje arheologija a ona da pečat svim istorijskim izvorima ili ih obori.

    • Milorad Bogdanović

      Vrlo je neprimjereno ružnim riječima kititi druge koji nemisle i pišu drugačije od Vas, koji ste kao veliki poznavalac istorije Slavena, pa eto i Srba,a nemate hrabrosti da se imenom i prezimenom (može i titulom), prestavite onima kojima se obraćate. Žalosno, jaBre, latinični srbine.

  6. Predrag Končarević Drinko

    Koliko vidim ovde su navedene stare knjige kojima su istekla autorska prava. Slobodan sam, da Vam skrenem pažnju na knjigu “Knjiga o Erveniku i Bukovici DALMACIJA”. Autor, protonamesnik, prof.dr. Branislav Končarević,. Sadrži brojne podatke o selu Ervenik, njegovoj Istoriji i stanovništvu. Šteta je da se o ovoj knjizi malo zna. Kad na ovom sajtu ukucam prezime “Končarević”, odgovor je, nemamo podatke, pošaljite nam. Dogovorite se sa autorom šta se može preneti iz knjige na strane “porekla”. Za one koji su više zainteresovani evo sajta preko kojeg možete naručiti knjigu, za koju pretpostavljam da je još ima na lageru: [email protected]