Порекло глумице Ане Сакић

17. јул 2012.

коментара: 0

РОЂЕНА: У Крушевцу, 25. новембра 1978. године

РОДИТЕЉИ: Отац Драган Сакић, рођен у Београду, где је и крштен, у Вазнесењској цркви. Пореклом је из Жупе, а по занимању је економиста; мајка Вера (девојачко Милосављевић), рођена у Крушевцу, економиста.

КРСНА СЛАВА: Свети Вартоломеј (Сакићи), Свети Никола (Милосављевићи)

О ПРЕЦИМА: Деда по оцу се звао Гвозден Сакић, био је трговачки путник, родом из Жупе. Интересантно је да је желео да буде глумац и да је први у свом крају приређивао Нушићеве представе. Остало је забележено да је сјајно играо у представама „Сумњиво лице“ и „Покојник“… Очева мајка се звала Ружица. Она је била грофица из чувене породице Еремић. Њени отац и деда били су грофови из Мартоноше код Кикинде. Расла је као и све девојке племенитог порекла: возила се у кочијама, учила да свира клавир, похађала приватне часове страних језика… Мамина мајка се звала Радмила и била је домаћица, а отац Борисав Милосављевић био је железнички службеник. Обоје су били родом из Крушевца.

АНЕГДОТА: Уколико би, којим случајем, опет било краљевине, ја бих аутоматски имала титулу грофице. Баш сам на ту тему причала једном приликом са принцезом Јелисаветом, која ме од тада зове својом рођаком. Она је стварно предивна жена. Права дама.

РАТНА ПРИЧА: Татин деда с мајчине стране звао се Александар Еремић, био је високи официр артиљерије и начелник гарнизона у Кикинди. Одликован је свим могућим одликовањима (укључујући и орден Светог Саве, Карађорђеву звезду и Албанску споменицу). Учествовао је у преласку преко Албаније, Првом светском рату и Балканским ратовима. Више пута је био рањаван, а од последица тих рана је после Другог светског рата и умро.

ПОРЕКЛО ПРЕЗИМЕНА: Сакићи су пореклом од црногорског племена Васојевића из околине Андријевице. За време сеобе, највећи део Сакића, који су остали православци, мигрирали су у Херцеговину, док је други део Сакића отишао у Босну, где су се потурчили. Трећи део Сакића мигрирао је преко Копаоника и Рашке и населио се у Жупу. Е, од тог најмалобројнијег дела Сакића водим порекло.

БИОГРАФИЈА: Од своје шесте године па до пунолетства се бавила балетом и маштала да оде на Балетску Академију у Русију. Чак је и играла као балерина у неким представама. Ипак, одлучила се за глуму и завршила глумачку академију, а упоредо студирала и Правни факултет. Широј јавности постала позната улогом Ингрид (Радашинове снаје) у серији “Село гори, а баба се чешља”. Играла и у серијама “Улица липа”, “Сељаци”, “Љубав, навика, паника” и “Академија за СИС”, као и у “Српском филму”.

 ИЗВОР: Ана Сакић за потал Порекло. Припремила Катарина Вуковић

 

 

 

Коментари (0)

Одговорите

Тренутно нема коментара. Будите први и оставите коментар.