Порекло Светлане Цеце Ражнатовић

23. маја 2012.

коментара: 0

РОЂЕНА: У Житорађи, 14. јуна 1973.

РОДИТЕЉИ: Отац Слободан Величковић (родом из Житорађе), трговац, мајка Мирјана (дев. Митић, Житорађа), учитељица.

КРСНА СЛАВА: Свети Никола (Величковићи и Ражнатовићи), Митровдан (Митићи)

О ПРЕЦИМА: Деда по оцу је Чедомир, а баба Велика (дев. Стошић, из села Топоница код Житорађе, крсна слава Свети Лука). Деда по мајци је Велимир, а баба Живана (дев. Јовановић, из Бабиног Потока).

Деда Чедомир Величковић је био учесник Другог светског рата на страни партизана. После рата био официр и носилац више одликовања. Његов отац, Цецин прадеда, Милић Величковић је био српски војник у Првом светском рату, а у Другом светском рату је пао у немачко заробљеништво. Кад је рат завршен, није се вратио у земљу, већ је из Немачке отишао у Америку где је и умро.

ПОЗНАТИ РОЂАЦИ: Цецин деда стриц Борисав Величковић био један од челних људи беорадског Централног затвора.

О ПРЕЗИМЕНУ: Величковићи вуку порекло из околине Јагодине. Презиме настало по имену деде Величка (он је био деда Милићу Величковићу).

ПОРОДИЦА: Син Вељко, ћерка Анастасија, сестра Лидија.

БИОГРАФИЈА: У родној Житорађи завршила средњу пољопривредну, смер свињарство. Први пут запевала са девет година на једној локалној свадби. Током основне и средње школе почела редовно да пева, а на једном наступу на мору запазио је Мирко Кодић, композитор и хармоникаш, захваљујући којем је потписала први професионални уговор са ПГП РТБ и снимила албум „Цветак зановетак“. Са 15 година снима албум „Лудо срце“ и наступа широм бивше СФРЈ. Већ следеће године објављује албум „То, Мики, то“ и продаје га у 360.000 примерака. Са 18 година снима албум „Бабарога“. У својој 22. години, 19. фебруара 1995. удаје се за Жељка Ражнатовића Аркана, који је страдао у атентату пет година касније. Више о биографији Светлане Ражнатовић на ceca.rs/biografija/.

ИЗВОР: Слободан Величковић за портал Порекло

Претходни чланак:

Коментари (0)

Одговорите

Тренутно нема коментара. Будите први и оставите коментар.