Poreklo Svetlane Cece Ražnatović

23. maj 2012.

komentara: 1

ROĐENA: U Žitorađi, 14. juna 1973.

RODITELJI: Otac Slobodan Veličković (rodom iz Žitorađe), trgovac, majka Mirjana (dev. Mitić, Žitorađa), učiteljica.

KRSNA SLAVA: Sveti Nikola (Veličkovići i Ražnatovići), Mitrovdan (Mitići)

O PRECIMA: Deda po ocu je Čedomir, a baba Velika (dev. Stošić, iz sela Toponica kod Žitorađe, krsna slava Sveti Luka). Deda po majci je Velimir, a baba Živana (dev. Jovanović, iz Babinog Potoka).

Deda Čedomir Veličković je bio učesnik Drugog svetskog rata na strani partizana. Posle rata bio oficir i nosilac više odlikovanja. Njegov otac, Cecin pradeda, Milić Veličković je bio srpski vojnik u Prvom svetskom ratu, a u Drugom svetskom ratu je pao u nemačko zarobljeništvo. Kad je rat završen, nije se vratio u zemlju, već je iz Nemačke otišao u Ameriku gde je i umro.

POZNATI ROĐACI: Cecin deda stric Borisav Veličković bio jedan od čelnih ljudi beoradskog Centralnog zatvora.

O PREZIMENU: Veličkovići vuku poreklo iz okoline Jagodine. Prezime nastalo po imenu dede Velička (on je bio deda Miliću Veličkoviću).

PORODICA: Sin Veljko, ćerka Anastasija, sestra Lidija.

BIOGRAFIJA: U rodnoj Žitorađi završila srednju poljoprivrednu, smer svinjarstvo. Prvi put zapevala sa devet godina na jednoj lokalnoj svadbi. Tokom osnovne i srednje škole počela redovno da peva, a na jednom nastupu na moru zapazio je Mirko Kodić, kompozitor i harmonikaš, zahvaljujući kojem je potpisala prvi profesionalni ugovor sa PGP RTB i snimila album „Cvetak zanovetak“. Sa 15 godina snima album „Ludo srce“ i nastupa širom bivše SFRJ. Već sledeće godine objavljuje album „To, Miki, to“ i prodaje ga u 360.000 primeraka. Sa 18 godina snima album „Babaroga“. U svojoj 22. godini, 19. februara 1995. udaje se za Željka Ražnatovića Arkana, koji je stradao u atentatu pet godina kasnije. Više o biografiji Svetlane Ražnatović na ceca.rs/biografija/.

IZVOR: Slobodan Veličković za portal Poreklo

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (1)

Odgovorite

Jedan komentar

  1. Ester kolompar

    Ceco molimte za mali pomoc potrebno mi je Jako cuvam unuka bez majke Jako Sam siromasna unapred hvala kraljice NASA neznam kako bih kontaktirala jos nekoga kobi mogo mi pomoci