Kako se kaže (Milorad Telebak)

13. maja 2012.

komentara: 0

Portal Poreklo predstavlja knjigu “Kako se kaže” autora Milorada Telebaka, iz edicije “Popularna lingvistika” izdavačke kuće “Prometej”.

Među savremenim srpskim lingvistima, Milorad Telebak spada u onu „najkorisniju grupu“ – grupu praktičara. On decenijama sluša komunikaciju među ljudima, prati medije, registruje jezička spoticanja i svojim jezičkim priručnicima, emisijama na radiju i televiziji, napisima u listovima i časopisima, popularnim predavanjima – na nenametljiv, zanimljiv i praktičan način – uči sve kojima je stalo do srpskog jezika i jezičke kulture.

Zato će i ova Telebakova knjiga – KAKO SE KAŽE – dobro doći svima – od učenika do učitelja, od studenata do profesora, od lektora do novinara i urednika. Prof. dr Luka Šekara

Knjiga Milorada Telebak KAKO SE KAŽE pisana je popularno, svima razumljivo, zanimljivo, često i duhovito, sažeto, precizno i stručno pouzdano.

Kao i sve njegove prethodne knjige, i ova je namenjena podizanju nivoa jezičkog obrazovanja i širenju jezičke kulture svih kojima je stalo do toga da im izražavanje bude korektno i u skladu sa normama srpskog jezika. Doc. dr Biljana Panić-Babić

Više o knjizi na: www.prometej.rs/E-Knjizara/2480/Kako+se+kaze.shtml

 

Komentari (0)

Odgovorite

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.