Како се каже (Милорад Телебак)

13. мај 2012.

коментара: 0

Портал Порекло представља књигу “Како се каже” аутора Милорада Телебака, из едиције “Популарна лингвистика” издавачке куће “Прометеј”.

Међу савременим српским лингвистима, Милорад Телебак спада у ону „најкориснију групу“ – групу практичара. Он деценијама слуша комуникацију међу људима, прати медије, региструје језичка спотицања и својим језичким приручницима, емисијама на радију и телевизији, написима у листовима и часописима, популарним предавањима – на ненаметљив, занимљив и практичан начин – учи све којима је стало до српског језика и језичке културе.

Зато ће и ова Телебакова књига – КАКО СЕ КАЖЕ – добро доћи свима – од ученика до учитеља, од студената до професора, од лектора до новинара и уредника. Проф. др Лука Шекара

Књига Милорада Телебак КАКО СЕ КАЖЕ писана је популарно, свима разумљиво, занимљиво, често и духовито, сажето, прецизно и стручно поуздано.

Као и све његове претходне књиге, и ова је намењена подизању нивоа језичког образовања и ширењу језичке културе свих којима је стало до тога да им изражавање буде коректно и у складу са нормама српског језика. Доц. др Биљана Панић-Бабић

Више о књизи на: www.prometej.rs/E-Knjizara/2480/Kako+se+kaze.shtml

 

Коментари (0)

Одговорите

Тренутно нема коментара. Будите први и оставите коментар.