Poreklo prezimena Tomčić

8. aprila 2012.

komentara: 0

Stojan Karadžić, Vuk Šibalić: „Drobnjak i porodice u DROBNJAKU i njihovo porijeklo“, II dopunsko izdanje, Beograd, 1997, IŠ ‘Stručna knjiga’

TOMČIĆI

(u Kovačkoj Dolini, Banovicama i Žabljaku)

Milutin, njegovi rođaci i braća Radomir i Radoje-Mošo doselili su se sa svojim porodicama iz sela Crne Gore oko 1950. godine. Zaposlili su se u sreskom odboru u Žabljaku. Sva trojica su bili aktivni učesnici NOR-a. Milutin ima sina Radoša-Draga, koji živi i radi u Žabljaku, a Radoje-Mošo ima Dragutina, Vojina i Zorana. Radomir se sa porodicom preselio u Nikšić.

Osamdesetih godina 20. vijeka maloljetna djeca pokojnog Branka Perova Žarko i Mirko sa svojom majkom i babom pređu u Banovice, gdje su sagradili kuću na zemlji koju su kupili od Španjevića. Nešto prije njih na Žabljaku se nastane Janko i Marko Perovi, za njima dođoše radi zaposlenja i Mirčeta Svetozarov, Branislav Vladimirov, braća Boško-Božo i Radenko Jovanovi, te Vidoje Ristov i Milisav Danilov. U Kovačkoj Dolini nasele se Vojislav Vojo Todorov i Bogdan Miletin, gdje su sagradili svoje porodične kuće. Na Pitominama se nastani Rajo Mitrov, koji radi u ŠIK-u.

Slave zimski Jovanjdan.

IZVOR: Stojan Karadžić, Vuk Šibalić: Drobnjak i porodice u Drobnjaku i njihovo porijeklo, 1997, priredio saradnik portala POREKLO Vojislav Ananić

_____________

Poštovani,

ova stranica je u pripremi.

Pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (0)

Odgovorite

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.