Порекло презимена Новокмет Reviewed by Momizat on . Презиме Новокмет припада православним породицама у Херцеговини, у Љубињу и селу Дубочици. Како пише Ристо Милићевић у "Херцеговачким презименима", старином су М Презиме Новокмет припада православним породицама у Херцеговини, у Љубињу и селу Дубочици. Како пише Ристо Милићевић у "Херцеговачким презименима", старином су М Rating:
You Are Here: Home » Презимена » Порекло презимена Новокмет

Порекло презимена Новокмет

Презиме Новокмет припада православним породицама у Херцеговини, у Љубињу и селу Дубочици. Како пише Ристо Милићевић у „Херцеговачким презименима“, старином су Мирославчићи из Рујевог Дола у Горњем Храсну. Мирославчићи су преселили из Рујевог Дола у Дубочицу између 1800. и 1815. године кад је неки њихов убио агу. Дошавши у Дубочицу као „нови кмет“, Мирославчић је добио и ново презиме – Новокмет. У Љубиње су Новокмети дошли из Дубочице.

КРСНА СЛАВА: Јовањдан

ПОЗНАТИ:


Коментари (3)

 • Војислав Ананић

  НОВОКМЕТ (п). у Дубочици (Љубиње) и у Љубињу. Старином су Мирославчићи из Рујевог Дола у Горњем Храсну. Мирославчићи су преселили из Рујевог Дола у Дубочицу између 1800. и 1815. године када је неки њихов убио агу. Дошавши у Дубочицу као „нови кмет“. Мирославчић је добио и ново презиме – Новокмет. У Љубиње су Новокмети дошли из Дубочице. Славе Јовањдан (59:287; 155: 515).

  Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

  Одговори
 • DNovokmet

  ПОЗНАТИ:
  Јасмина Новокмет је српски диригент, професор дириговања и бивши сарадник на Факултету уметности Универзитета у Приштини.

  Одговори
 • Mario

  Da li nešto vise mogu da saznam o prezimenu Novokmet

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top