Cukić

19. mart 2012.

komentara: 3

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (3)

Odgovorite

3 komentara

  1. Radomir

    Stvarno je iznenadjujuce i razocaravajuce da nemate podatke o prezimenu Cukic, sasvim slucajno slusajuci radio 202 i emisiju o prezimenima saznam za ovaj sajt, pa vodjen zainteresovanscu htedoh da vidim sta ima o nasem ipak zvucnom prezimenu, kad ono NISTA…onako, iz glave sto trenutno znam je da nase poreklo prezimena vodi iz zaseoka Miscici, gde je rodjen i Sveti Sava blizu sela Dezeva kod Novog Pazara. Kroz istoriju cuveni su bili Vojvoda Pavle Cukic, kao i ministar finansija Kosta Cukic u vladi Milosa Obrenovica. Posle seobe, nastanjeni smo u selu Veliko Krcmare i odatle su koreni svim Cukicima. Takodje u familiji imamo i jako poznatog muzicara Dejana Cukica. Bilo bi lepo da se popuni informacija i o nasem prezimenu. Pozdrav

    • Jovica Krtinić

      Poštovani Radomire,
      Svakako ćemo popuniti stranicu za prezime Cukić. Inače, ako koristite pretragu na našem portalu možete pronaći više stranica na kojima se pominju Cukići. Potrebno je samo da traženi pojam (Cukić) uneste ćirilicom (ošišana latinica koju koristite nije upotrebljiva u pretrazi na našem portalu).
      Svako dobro!

      • Radomir

        Izvinite za latinicu koja nam je na žalost nametnuta zbog svih drugih belosvetskih prihvatanja, od pretraživača na Google pa na dalje. Hvala u svakom slučaju, pogledaću.