Порекло презимена Тошић

17. март 2012.

коментара: 122

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Претходни чланак:

Коментари (122)

Одговорите

122 коментара

  1. Vidoje Tosic

    Procitao sam sve komentare i nigde nisam naisao na podudaranje. Ovako ide prica. Moj cukundeda Sto(j)imir Tosic(1875-1935), rodjen u selu Staro Nagoricane u blizini Kumanova, pekar po zanimanju i njegova supruga Stojka(Stojana) Tosic(1874-1948) migrirali su u Pozarevac oko 1900 godine. Imali su dva sina: Jovan Tosic(1898-1947) hlebar i Vasilije Tosic(1906-1960) pekar. Stablo je poznato 100% posle njih, ali porodicne veze u Makedoniji su nepoznate, kao i informacije o Sto(j)imirovim roditeljima, bracama i sestrama je nepoznato. Slavimo Sv. Nikolu. Ako neko ima bilo kakvu informaciju [email protected]

  2. Ђорђе

    Поздрав свим Тошићима!

    Док сам правио своје породично стабло наишао сам на презиме Тошић код моје прабабе.Истраживао сам мало и стигао сам до наврдеде Вукосава Тошића из села Прањани код Горњег Милановца, који је рођен средином 1848,слава је Ђурђевдан мислим…Желео бих ако било ко зна о неким детаљима о дубљој прошлости Тошића из села Прањани из Западне Србије.

    Унапред хвала…