Таталовић

16. март 2012.

коментара: 7

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (7)

Одговорите

7 коментара

  1. Sasa

    Poreklom smo iz like. Partizanska dreznica. Slavimo Svetog Jovana.

    Molim vas da mi, ako posedujete, podatke o poreklu ovog prezimena posaljete na navedeni imail.
    Unapred hvala.

  2. Dejan

    Poreklom iz Like,Partizanska Drežnica,slava-Sveti Jovan

  3. Душан

    Прво помињање презимена Таталовић, које сам пронашао у књизи Горњокарловачка епархија, је из 1754 године кад једна петочлана српска делегација иде у Крањ , да ли због спора са Франкопанима или због одузете земље за изградњу цесте. У делегацији је и капетан Таталовић. Иначе Таталовићи живе у више села у Дрежници. Моји су из Булића, Сви славе Јовањдан. Сад наводно има и Хрвата Таталовића, После рата пуно нас се колонизовало у Бајмок.

  4. Бранислава

    Моја мајка Љубица се презивала Таталовић,из Партизанске Дрежнице,од оца Радета рођен 1907 ,и није Лика већ Горски Котар.То је тромеђа Лике, Кордуна и Баније.Мој деда је славио Св.Јована.Деда је говорио да има више Таталовића, и славе разне славе, а они који славе Св.Јована су у сродству

  5. Драган

    Занимљиво, нажалост јако мало информација. Наишао сам на то да је презиме пореклом са Косова и Метохије и да смо се населили на просторима Горског К.
    https://forebears.io/x/sh/surnames/tatalovic

    • Dana

      Pretpostavljam da ste u pravu za to da su vaši Drežničani poreklom iz Metohije kao i mi Maljkovići iz susednog Vodoteča. O nama ima dosta podataka na ovom sajtu koji se poklapaju sa pričama naših predaka.