Порекло презимена Рикало

11. марта 2012.

коментара: 4

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (4)

Одговорите

4 коментара

 1. ЈОВО РИКАЛО

  Поштовани,
  Све што вас интересује о настанку презимена РИКАЛО,можете се директно јавити на мој е-маил и добићете пуно информација.За сада само да потиче из Херцеговине, а расељени су по читавом свијету,Србија,Хрварска,БиХ,Црна Гора,Италија,Аустралија,Америка,Шведска…
  ПОЗДРАВ

 2. Војислав Ананић

  РИКАЛО (п), у Долу и Додановићима (Попово). Старином су Милетићи из Влаке у Бобанима. У До су доселили око 140.(???) године, а нешто касније неке су породице прешле из Дола у Додановиће. Прича се да је у Влаки некада живио Стојан Милетић, јак и добар хрвач. Кад би у хрвању побиједио “рикао би као во на мејдану”. Отуда презиме Рикало. Славе Аранђеловдан (155:743.744; 84:182,183). Рикали су настањени и у Мостару.

  Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

 3. Недељко

  Имате и Рикаловиће из Липничког Шора код Лознице. Некада су били Рикало. Има их у Лозници, Београду, Зрењанину…. Славе Аранђеловдан.