Порекло презимена Роквић

9. марта 2012.

коментара: 4

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Коментари (4)

Одговорите

4 коментара

 1. Роквић

  Интересује ме порекло овог презимена, село Перна, Бихаћ, БиХ.
  Слава Св. Стефан.
  Поздрав

 2. Milos

  I moj otac je iz Perne ratno siroce iz 2 svetskog rata. Sveti Stefan je slava. Malo je prezivelo i raselilo se iz tog kraja.

 3. Mia

  Moja baba Zora sa oceve strane je iz Perne devojačko Rokvić…1939 rodjena…oko 1942,1943 izbegla za Vojvodinu selo Futog kod Novog Sada …otac joj je poginuo u 2.svetskom ratu,a majka Djuja izbegla sa decom…

 4. Bojan Rokvić

  Moja porodica potiče iz Vrtoča iznad Drvara. Slava Sveti Stevan. Po pisanim saznanjima,svi Rokvići nose istu Slavu,sem onih koji su je menjali.Poreklo prezimena datira iz 17.veka. Pre toga smo bili Dobrojevići ili Dobrijevići,jedno te isto,iz Kamen grada,kod Sanskog mosta. Tu smo doseljeni iz najveće Srpske prestonice Skadra. Vodimo poreklo od Gojka Mrnjavčevića. A po nekim legendama majka Vukašina,Uglješe i Gojka je bila polusestra(kopile) samoga Cara Dušana. Ova potonja je ne proverena informacija.