Порекло презимена Радоичић Reviewed by Momizat on . Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Rating: 0
You Are Here: Home » Презимена » Порекло презимена Радоичић

Порекло презимена Радоичић

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам


Коментари (8)

 • Srđan Radojčić

  Ја сам се већ декларисао као Радојчић, али колико ми је познато све су ово варијације презимена. Наиме на гробници једног крака породице најстарије презиме је наведено као Радоичић да би након једне или две генерације било унето Радојчић. Тако да верујем да су у неким случајевима презимена Радојчић, Радојичић и Радојчић истог порекла или корена.

  Одговори
 • Александар Радоичић

  Слажем се.

  Одговори
 • Maja Radoicic

  Postoje dve varijante o poreklu prezimena Radoici. PRVA je da smo se ranije prezivali Jokovici i da je zbog krvne osvete Radojica Jokovic promenio prezime u Radoicic i napustio mesto kod Danilovgrada i sa svojom zenom i sedam sinova presao na Kosovo, kasnije su tih sedam sinova sto zbog posla sto zbog napustanja mesta rastrkali se po celoj Srbiji,ima ih i u Hercegovini i Hrvatskoj i pri upisu u knjige dodavano je slovo J tako da do danas postoje tri vatijante prezimena Radoicic, Radojcic i Radojicic. A DRUGA verzija je da smo imali nase pleme Radoicica i da nikada nije menjano prezime gde postoji i grb i pecat Radoicica.

  Одговори
 • Ненад Радоичић

  Драги Радоичићи,
  Оно што ја знам то је да је порекло моје породице из Кифиног села код Невесиња. још током турске владавине, део је бежао у Црну Гору, у Никшић где их још има као и у Пећ.
  Слава је Свети Никола.
  Занимљиво је да је мој стриц Мирслав Радојчић, познати новинар Политике и дописник из Лондона и Њујорка, рођен у Сарајеву као Радоичић али је административном грешком 60-их година добио документа у којима се нашло и слово Ј.

  Одговори
 • vesna

  Nenad Radoičić i ja vodimo isto porijeklo iz Kifinog sela. Moj rodoslov počinje
  Pavle Radoičić 1741
  Sava Pavlov Radoičić 1758( 1763,1771, 1772, 1789)
  Mijat Radoičin Radoičić 1758 (Gligor Mijatov Radoičić1763, 1771,1772)
  Slava je Sveti Nikola.
  Da li mogu dobiti odgovor od Nenada Radoičića (dao je jedan komentar na vašem sajtu) da li ima rodoslov koji bi potvrdio razdvajanje Radoičića. Pavle Radoičić je došao 1692 u selo Sasovići Heceg Novi.
  Hvala

  Одговори
 • Predrag Radoicic

  od oca Petka dede Đorđa iz Retkocera kod Medveđe leskovac

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top