Порекло презимена Коњевић

7. марта 2012.

коментара: 15

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ КОЊЕВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Коњевић

Хаплогрупа: R1b L21 кластер

Порекло: Црна Гора

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (15)

Одговорите

15 коментара

 1. Interesuje me moje prezime Konjević. Locirao sam mjesta u Hrvatskoj, Bosni, odnosno Republici Srpskoj, Crnoj Gori, Srbiji, odnosno Vojvodini, gdje je bilo ili ima Konjevića.Želio bih da razmjenjujem svoja saznanja sa nekim ko je isto Konjević, a i ne mora, koji ima isto interesovanje, ili koji ima neka saznanja do kojih ja nisam došao.

 2. Милорад Богдановић

  Презиме Коњевић је било доста распрострањено на простору Козаре и њене околине, све до половине прошлога вијека,када долази до велике миграције становништва са ових простора.
  У Омарској су биле двије породице Коњевића који су славили Илиндан и Ђурђевдан.
  Ђурђевдан и највише славе ови презимењаци у парохијама Божћи,Козарац, Градишка-Ламинци, Костајница, Машићи-Романовци, Лакташи, као и у Мајкић Јапри и Новој Вароши (дубичка).
  Стевањдан славе у пар. Кукуље, Никољдан у пар.Тешањ и Томиндан у пар.Шолаји Котор Варош.

  Детаљније, погледајте “Шематизам дабробосански за 1882 годину” као и друге књиге на овоме сајту.

 3. Srdjan

  Po dedinoj prici,cukundeda je 1870 dosao iz Mostara u Pacir (mesto izmedju Sombora i Subotice) da bi se posle nekoliko godina Preselio U Sremske Karlovce gde je taj deo porodice ostao.
  Krsna slava je Sveti Stefan.
  Pradeda Nikola
  Deda Radovan (1918)
  Otac Nikola (1951)
  ja Srdjan.(1977)

 4. Zdravko Konjević

  Poštovani prezimenjaci moja porodica je iz Kozarske Dubice(bivše Bosanske) iz sela Sreflije u selu koliko ja znam živelo je 5 porodica 1 porodica u Kadinom Jelovcu i 1 ili 2 u Klekovcima. Po priči moga đeda naša porodica se doselila iz Stare Hercegovine iz okoline Nikšića u selu Nikšića Župa
  i danas žive Konjevići.Srdačan pozdrav svim Konjevićima.

 5. Katarina Konjević

  Moj otac je iz Omarske, Jelenko Konjević. Zivim u Prijedoru gdje sam i rođena.

 6. Katarina Konjević

  Krsna slava nam je Sv. Toma.

 7. Pozdrav svim Konjevićima,

  za one koji ne znaju, svake godine se u Crnoj Gori organizje skup Konjevića i Milikića (zajedno). Bar u našem slučaju u porodičnom stablu u jednom trenutku menja se przime iz Milikić u Konjević.

  Slava Sveti Sava kao i kod Milikića

  Pozdrav

 8. Joel Cognevich

  zdravo

  I am looking for relatives. I came across this website and noticed that there is a Konjevic in the DNA table with the same exact numbers as me. They are No. 61 on the list: http://dnk.poreklo.rs/tabela-pojedinacne-grupe/?grp-filter=R1b&lang=lat

  I would like to contact this person or have them contact me so that we can discuss. My email is [email protected]

  Before Dorde Konjevic died, he allowed us to take a DNA sample from him. He and I are related by the results, but he only did 12 markers. I see that the Konjevic on this DNA list I mentioned above has 67 markers and they are all the same as mine.

  You may wonder why the different spelling in the last name. I live in America and my great great great grandfather came to America in the early 1830’s. The only information I have is that his name is Stefan Cognevich (Konjevic) and he was born December 28, 1812 in Herceg Novi. He died in America on October 18, 1860. We don’t know how the name changed.

  I would like help from anyone to find my ancestors.

  Kind regards,

  Joel Cognevich

 9. Djordje Konjevic

  Drago mi je da znamo nesto o poreklu prezimena Konjevic .Moji su poreklom Licani mesto Raduc u Lici poreklom iz tog mesta je i otc Nikole Tesle bio je svestenik .

  • Zorana

   Djordje,
   Moja baka je bila Konjevic poreklom iz Like,Raduc. Udala se u Rastini (selo u blizini Sombora),otac joj se zvao Stanko a majka Jela. Tako da sam sigurna da ih u Vojvodini ima ali se nisam puno bavila istrazivanjem. Navodno rodbine iz Raduca ima u Gospicu i u Kanjizi- Velebit. Puno pozdrava.