Poreklo prezimena Jaćović

7. mart 2012.

komentara: 7

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (7)

Odgovorite

7 komentara

  1. Zorica Jaćović

    Poštovani,
    Molila bih za pomoć oko istraživanja porekla prezimena Jaćović. Deda mi je sa Golije, selo Vionica bliže ivanjičkoj strani. Pradeda se zvao Živorad Jaćović. Hvala unapred.

  2. PEDJA JACOVIC

    po nekim pricama jacovici vode poreklo negde iz crne gore okolina niksica kasnije su se naselili u sandzaku a pojedine porodice preko kopaonoka dosle u pomoravlje brus krusevac trstenik

  3. Milena Radivanovuć

    Moji preci su se prezivali JAĆOVAC. Navodno su u selo Stopanja, opština Trstenik došli od nekud sa Kosova krajem 17. veka. Neki su nastavak “ac” zamenili sa “ić”. I danas ih ima sa prezimenom Jaćović, kao i u Velikoj Drenovi. Svi slave Svete vračeve. Moj ogranak je po pretku Radovanu, koji je živeo u prvoj polovini 19. veka uzeo sadašnje prezime Ako je verovati prizrenskom istoričaru Afrimu Topčideru, došli su iz Janjeva.

  4. Jovan Jacovic

    Moj deda je rodjen u Jacovicima na goliji, a otac u Vionici,

  5. Aleksandar

    Pozdrav. Moji su iz brzeća krajem 19.veka doseljeni u toplicu, selo Tulare. Moj navrdeda je bio janićije. Slavimo svetog Đorđa

  6. Aleksandar

    Pozdrav. Moji su iz Progorelice kod Kraljeva generacijama u nazad.