Порекло презимена Игњатијевић

7. марта 2012.

коментара: 8

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (8)

Одговорите

8 коментара

 1. Војин Игњатијевић

  МОЛИМ ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ О ПОРЕКЛУ МОГ ПРЕЗИМЕНА : ИГЊАТИЈЕВИЋ УНАПРЕД ХВАЛА !

 2. Породице-фамилије по местима пребивалишта у Шумадијској Колубари, Игњатијевић.
  Према књизи Петра Ж. Петровића „Шумадијска Колубара“, прво издање 1939. године, друго издање 1949. године, најновије издање 2011. године у саставу књиге „Шумадија и Шумадијска Колубара“ – едиција „Корени“ – ЈП Службени гласник Републике Србије и САНУ.

  Остале податке породица Игњатијевић, одакле су и када досељени као и Крсну славу можете сазнати у текстовима поменутих места.

  -Барајево
  -Барошевац
  -Дражевац
  -Тулеж
  -Шопић

 3. војин игњатијевић

  ХВАЛА ! Крсна слава моје породице је Св. Никола и иста је насељена пре 2 века у селу Бања код Аранђеловца, а одакле су досељени нема података, бар мени нису познати. Унапред захваљујем – Војин

  • Aleksandar Čolović

   dragi Vojine..
   moja baka je bila od Ignjatijevica iz Banje..pricala mi je da su u banju dosli pod potpuno drugim prezimenom ali sam zaboravio koje je bilo..ono sto tebi moze biti bitno,a i meni donekle jeste,to je da ih je bilo petorica brace od kojih je nastalo pet familija koje su u srodstvu..braca su se zvala:Aleksa,Ignjatije,Mina,Rizna i petog su zvali Katan jer je bio konjanik,vrv kod kneza Mihaila pa su ga zbog sablje zvali katana..od njih su nastale familije:Aleksic,Ignjatijevic,Minic,Riznic i Katanic..to jest,sve familije koje zive i dalje na istom brdu u Banji..
   to je ono sto posigurno znam iz njene price..detalje sam zaboravio ali mi se ovo sto ti napisah urezalo u secanje pa ga delim sa tobom..pozz..

   • Војин Игњатијевић

    Поштовани Александре 09.11.1881 венчаше се мој прадеда Василије и прабаба Милева а кум им беше Милосав Чоловић !!!

   • Марко Игњатијевић

    Драги Александре,
    хвала пуно на драгоценим подацима.
    Да ли икако постоји могућност да се сазна од некога како су се Игњатијевиће раније презивали пре доласка у Бању?

    • Војин Игњатијевић

     Поштовани Александре,драги презимењаче,рођен сам 16.05.1946 и сматрам да би било корисно да се контактирамо и разменимо сазнања о ПОРЕКЛУ ПРЕЗИМЕНА ИГЊАТИЈЕВИЋ. Срдачан поздрав Војин

   • Војин Игњатијевић

    Поштовани Александре радо би Вас контактирао ради допунских информација-мој контакт +381 64 24 17 143 ! Срдачан поздрав из Бање,од априла до новембра, а преко зиме из БГД (Кумодраж)