Порекло презимена Драгићевић

7. март 2012.

коментара: 58

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (58)

Одговорите

58 коментара

  1. Miloš Dragićević

    Ante Bogićević 7

  2. Miloš Dragićević

    Pozz u selu Vukov Tršić kod Loznice ima dosta kuća Dragićevića od davnih vremena krsna slava naša je Jovanjdan

  3. Filip Drsgićević

    Iz Sela Dren kod Lazarevca,ima dosta kuća Dragićević,slava Jovanjdan

  4. Berane

    Pozdrav svima,

    Da li neko ima informaciju o Dragicevicima u okolini Berana. Deda mi je pricao da mi poticemo iz tog kraja i da smo odatle zavrsili u Zapadnoj Srbiji.
    U jednoj knjizi sam pak nasao da su se nasi preci doselili iz Krajine pocetkom 20 veka ali to ne iskljucuje moguce seobe u delovima, da su prvo dosli u krajinu pa odatle dalje krenuli. Nazalost nemam koga u familiji da pitam jer starije clanove osim pomenutog dede to nikad nije interesovalo. Slavimo Djurdjevdan.

  5. Dragana Dragicevic

    Pozdrav, svima… Ja sam Dragana Dragicevic(sada Nikolic udato). Rodjena sam na Kosovu i Metohiji ali nase porijeklo je Dragicevici iz Pipera(Crna Gora). Slavimo Sv. Arandjela.

  6. Зоран

    Моја крсна слава је Крстовдан
    27 септембра
    Живим у Црној Гори
    Имам нека сазнања из неких преписки
    да је већина нас поријеклом из Херцеговине
    ПОЗД за све Драгићевиће
    широм свијета

  7. Igor Dragičević

    Dragičevića, tj. Dragićevića ima u Suvom Polju kod Bijeljine. Tu smo od oko prve polovine 19. veka. Kazivanje o doseljavanju pominje selo Derventa kod Vlasenice, da se odatle došlo u Semberiju. Odatle smo se raseljavali od Bijeljine, Beograda,Sarajeva, Tuzle, Kanade, Australije… Izvorno prezime je Dragićević i dok su popovi vodili knjige ćirilicom, tako je i pisao u Domovniku. Dokaz su i grobovi. Mom prađedu, Soluncu, piše Petar Dragićević. Kada su se posle 2. Svetskog rata knjige počele voditi latinicom, došlo je do greške, koja je kasnje ušla u dokumenta. U selu su stariji govrili Dragićević, šta god pisalo u dokumentima.
    Slavimo Svetog kralja Stefana Dečanskog.
    Ako neko ima ko ima još neki podatak ili u kom izvoru se može tražiti.

  8. Jasna

    Moje ime je Jasna. Moj deda je živeo u Aleksincu, ali ne znam da li je tamo i rodjen. Zvao se Svetislav Dragićević. Ne znam da li je imao braće i sestara. Poginuo je bežeći iz logora za vreme drugog svetskog rata. Davno sam negde videla spisak poginulih na kom je i on. Čini mi se da je na tom spisku pisalo da mu se otac zvao Đorđe. Inače je živeo i u Beogradu i radio kao stolar. Ali to je sve što znam. Nema nikog živog kog bi mogla da pitam bilo šta vezano za moju lozu. Ja sam na žalost i poslednja iz loze Dragićevića. Moj otac je slavio Sv. Aranđela. Pozdrav za sve Dragićeviće