Poreklo prezimena Draganović

7. mart 2012.

komentara: 6

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (6)

Odgovorite

6 komentara

  1. hilmija

    Zanima me ako imate sto o porijeklu prezimena Draganovic. Ja sam iz Ljubije ali me zanima cijela istorija ovog prezimena kojeg ima medju muslimanima, pravoslavnim i katolicima.
    Hvala unaprijed

  2. Neđo

    Iz knjige “Tuzla i njena okolina u 16.vijeku” autor dr.Adem Handžić, izdavač “Svjetlost” arajevo 1975.godine, na starni 100 pominje se selo Draganoviće (Kušlat, nepoznato)

  3. Neđo

    U knjizi Jevta Dedijera “Hercegovina” izdavača IP “Veselin Masleša”Sarajevo 1991.godine na starni 342, pomknje se selo Bilišići u Mostarskom blatu.”Bilišići su se zvali negda Draganovići, po Draganu vojvodi Herceg Stjepana, a Bilišićima su se prozvali po begovima Bilićima, kojim je nekad selo pripadalo.

  4. igor

    MOJE PREZIME DRAGANOVIĆ POTIČE IZ BUŠTRENE KOD VRANJA SLAVA SVETI NIKOLA

    • Neđo Draganoviž

      Moji preci potiču iz sela Gornja Zelinja, planina Trebava. Nekada opština Gradačac., Bosna i Hercegovina. Slavimo Svetog Nikolu (19.decembra). Po pričama mojih stričeva znaju da su Draganovići došli na prostore planine Trebave negdje od Boračkog jezera (Hercegovina).