Порекло презимена Дејановић

7. март 2012.

коментара: 52

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ ДЕЈАНОВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Дејановић

Хаплогрупа:  J2b M205

Порекло:

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (52)

Одговорите

52 коментара

  1. slobodankosovo

    Ja sam Slobodan Trajkovic iz Donje Budrige nadomak Gnjilana (Kosovo)… Moj deda se prezivao Dejanovic i to je prezime moja familija nosila od davnina,dok se nisu izmenila prezimena. Slavimo sv.Jovana krstitelja,i dosli smo iz Prizrena (bar tako pricaju). Mene zanima koliko je to tacno i kako da napravim nas rodoslov,posto nemam podatke unazad? Hvala unapred!!!

  2. milenko

    Ja sam Milenko Dejanović, rođen sam u selu Laminci, opština Gradiška u Republici Srpskoj. Po zanimanju sam policajac te sam 1989 godine bio u tada združenim policijskim snagama na području Kosova i Metohije. Ja sam bio stacioniran na Ajvaliji, a patrole sam obavljao na području Lipljanske opštine, te sam tom prilikom obilazio selo Radevo gdje sam na na seoskom groblju na nadgrobnim spomenicima pročitao dosta prezimena Dejanović. Takođe sam čuo iz određenih izvora da porodica Dejanović ima dosta u okolini Crne Trave i da su poznati majstori zidari, a moj otac je bio po zanimanju zidar. Prema mojim istraživanjima naša porodica Dejanović je porjeklom sa Banije to jeste iz RH i tamo ih je bilo dosta takođe na području Like. Sada prezimena Dejanović ima dosta na području Kozarske Dubice, Kostajnice, Novog Grada, a bilo ih je i na području Bosanske Krupe. Neke od ovih porodica slave krsnu slavu Svetog Jovana, a jedni Đurđice 16.11. Moja porodica slavi Sv. Đurđice i u selu Laminci ima nas šesnaest kuća.
    Pozdrav rođaku.

  3. aleksandar perisic

    Majcini su dejanovici kolonosti od Bosanke Krupe, nazalost tamo sada nema vise, poreklo koliko ja znam svi dejanovici vuku sa prostora danasnje Makedonije jos iz srednjeg veka e sad verovatno su se kasnije svi seobama raselili po celoj bivsoj jugi

  4. dejanovic dragan

    Pozdrav Dejanovici
    Ja sam Dragan, molji koreni vuku iz okoline Raznja, odatle mi je ded I njegov deda…, Nego da neduzim mi vodimo poreklo od Dejana Dragasa koji je imao 2 sina konstantina I drugog sam zaboravio. Zvali su ih Dejanovi pa je nastalo Dejanovici. A najbbolje je da idete na sajt http://www.dragas.biz pa cete naci sve o nasim korenima. Pozdrav za sve Dejanovice

  5. Dejan Dejanovic

    Pozdrav rodbino moja ;D Ja sam Dejan, otac mi je rodjen u Banjanima od oca Mladena, Znam da mi se pradeda zvao Simo samo toliko znam. I slavimo Djurdjic.

  6. Bojan Simic

    Dejan Dejanovic Prezime Simic sam dobio po dedi Simo,kolko sa,m inf.poreklo potice sa Cetinja .Postoji prica o tri brata koju do sada niko nije uspeo da mi kaze kako ide.

  7. Bojan Simic

    Ipak moje prezime potice mnogo pre tvog pradede.Verovatno jos od doba njegovog pra dede

    verovatno je greska sve najbolje

  8. Dejan

    Pozdrav društvu,

    Moji Dejanovići, počevši od pradjeda Đorđe, živjeli su u Lijevču, selo Mrčevci. Danas ih se tamo naći samo na groblju. Pradjed je došao u selo kao najamni radnik. Nemamo pojma odakle je došao osim što je govorio da je iz okoline Drvara. Zna li ko šta više?

  9. boris

    ja sam Boris Lončina.,u mojoj porodici od davnina se priča da smo se nekad prezivali Dejanović.,da smo porjeklom iz Divosela(Lika-RH).
    Krsna slava nam je Đurđic.
    Od 92-ge živimo u B.Luci.,do tad smo živjeli u Bosanskoj Krupi.

  10. Suzana

    Ja sam Suzana Dejanović iz Novog Grada (Bosanski Novi), moj pokojni otac je porijeklom iz Kostajnice, a njegovi preci su došli iz sela Prusci i Dombrava. Slavi se slava sv. Jovan. Dejanovići koji slave Đurđice nisu nam rod, ali nostimo isto prezime. Na ove prostore naseljavali su se iz Crne Gore, a prije toga sa Kosova. Po saznanjima koja imam, porodica Dejanović je plemićkog porijekla. Toliko je koliko znam.

    • Sreto Dejanović

      Tek sada sam se uključio na ovaj sajt. Samo da naglasim da moj pokojni djed je iz Prusaca, a kao solunski dobrovoljac dobio kolonizaciju u Slavoniji. Da bi mi 1961 došli u Apatin, a inače dosta rodbine imam u Kostajnici, i mi slavimo Krsnu slavu Sveti Jovan. Pozdrav