Poreklo prezimena Pokimica

5. mart 2012.

komentara: 8

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (8)

Odgovorite

8 komentara

  1. radica

    gde li su koreni ovag prezimena?

  2. Miran Goljović

    Pokimice žive u opštini Raška (Raška, Baljevac na Ibru i dr.). Slave sv. Aleksandra Nevskog. Koliko sam video u rodoslovu Račića, vode poreklo od njih. Iz sela Lopate (Vasojevići) došli su u Slatinu, a zatim u Baljevac na Ibru.

  3. dragan

    Pokimice zive u selu Rvati , opstina Raska, slave krsnu slavu ‘Aleksandar Nevski’ (12ti Septembar)…

  4. Djoko Račić

    Pokimice vođe porijeklo od jednog od dva sina Mileta Račića,iz Vasojevića.Drugi sin Mileta Račića naselio se u Gružanskom kraju.Oni su po pretku Mileti uzeli prezime Miletić,od njih je vojvoda Dragoslav Račić koji je upisom u školu uzeo staro prezime Račić.Pokimice su zbog kumova uzeli prezime,u početku Pokušaće,kasnije Politike.

  5. Tomislav Pokimica

    Ima li kakvih pouzdanijih podataka kada, kuda i zašto su se sinovi Milete Račića selili, menjali prezime i krsnu slavu. Ako neko može da mi pomogne bio bih mu zahvalan, jer tragam za ovim podacima decenijama, ali se sve svodi na pretpostavke. Ja znam porklo 5 kolena unazad do čukundede i samo je to sigurno i pouzdano. Inače mi Pokimice iz sela Rvati kod Raške slavimo slavu sv. Aleksandar Nevski i pamtim da smo pre 50 godina kada smo živeli u zajednici od 21 člana slavili kao preslavu sv.Arhangela Mihajla.Unapred zavaljujem na očekujućoj pomoći.

    • Bojan

      Nije prvi put da su menjali prezime. Ja sam MIjajlović, slavim sv.Arhangela Mihajla i sv. Aleksandra Nevskog i vodim poreklom, kako saznajem isto od Račića, i nekada smo bili Pokimce…

  6. Bojan

    Nije prvi put da su menjali prezime. Ja sam MIjajlović, slavim sv.Arhangela Mihajla i sv. Aleksandra Nevskog i vodim poreklom, kako saznajem isto od Račića, i nekada smo bili Pokimce…