Poreklo prezimena Budimirović

5. mart 2012.

komentara: 7

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (7)

Odgovorite

7 komentara

  1. nemanja

    prezime Budimirovic je devojacko prezime moje majke.po pricama mog dede Ilije,Budimirovici su dosli iz crne gore,a tacno odakle nije znao ni on jer je rano ostao sam,bez oca,majke,baba i deda.za krsnu slavu slavili su svetog arhangela.ziveli su u selu Divos opstina Sremska Mitrovica

    • dusan

      nemanja pogledaj pod Budimir,mislim da je isto u tvom slucaju.

    • Milica

      Devojačko prezime moje mame je Budimirović. Slave Arandjelovdan,i žive u Jakovu,kod Surčina. Jedino što znaju o poreklu je usmeno predanje da su nekad došli sa Kosova. Ja sam pokušavala da nadjem neki trag o poreklu,ali nisam uspela.

  2. Budimirovic

    Ja se prezivam Budimirovic. Moja porodica je iz sela Glusci kod Bogatica, nasa krsna slava je Sveti Ignjatije Bogonosac.

    • Svetlana

      Moguće da smo rodbina. I moj pradeda po babi je Živan Budimirovic iz Glušaca isto su slavili svetog Ignjatija. Živeli su u Šapcu. Srdačan pozdrav, Svetlana