Порекло презимена Бракочевић

5. март 2012.

коментара: 6

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (6)

Одговорите

6 коментара

  1. Zoran

    Prezime potice od Petra Šekularca,Vuk Ljevak,Brakoč od koga nastaju Brakočevići od Brakoča sin Ilija,Vuksan,Boško,Josif,Spasoje,Milija,Golub,Ratomir,Zoran i Lazar.
    Ziveli su na prostoru Šekulara gde su i sada ostale neke porodice. A ima ih i u Beogradu,Americi gde i sada zive i rade.

  2. javir

    Taj Lazar Brakocevic igra vaterpolo u partizanu nesto sam citao!

  3. Vešo

    Rade Brakočević,autor je knjige:LOMNI ŠEKULAR;priče,pjesme,anegdote,dokumenta sa posebnim osvrtom na “Rodoslov bratstva Brakočevića i njegovih ogranaka”,izdate u Beogradu 2013.godine.

    Zoki,Boško nam je zajednički predak.Njegov sin Josif je Tvoj,a Vuksan moj predak,pa dalje Novo,Sretko,Avro,Novo,Ja,Milan,Vasilije…
    PS:ako ima Čičini bilješki,pregledaj,jer ćeš ,sigurno,naći nešto interesantno.

  4. zoran

    Citao sam. Lepo je napisao.

    • Vešo

      Znamo za knjigu.Ona obuhvata Šekular.Mene interesuje da li je zabilježio od koga je saznao za svoj rodoslov do Brakoča.Sigurno da pažljivo čuvate njegovu građu za knjigu,pa je treba detaljno pregledati i izvući nešto,naročito iz ranijeg doba.Pozdrav,tebi i porodici!