Бошкоћевић

5. марта 2012.

коментара: 2

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Коментари (2)

Одговорите

2 коментара

 1. branislav

  Презиме Бошковић је често, како у Србији тако и широм наше предивне планете. У Црној Гори су два виђенија братства Бошковића. Једни са Сорије Луке (око Даниловграда) који славе Свету Петку и моји Бошковићи који славе Светог Луку, па се још међу собом зову и Лучинци. Моји Лучинци који заузимају простор Роваца и широм Црне Горе, прије скоро два вијека су се презивали Шћепановићи, па су после Бошка Шћепановића-Перчинаша (имао је велики и јак перчин), постали Бошковићи.
  Том браству су припадали преци нашег славног научника Руђера Бошковића.
  Више детаља о браству Бошковића-Лучинаца могу се наћи у књизи покојног ми браственика Петка Ђузиног Бошковића који је обрадио добар дио братства и тим родословом увелико задужио све Бошковиће Лучинце.

 2. branislav

  Извињавам се уредништву портала, мој пређашњи текс припада преузимену Бошковић а не Бошкоћевић.
  Извините још једном,
  Срдачн поздрав и успех у раду жели Бранислав- Брано Арса Ристовог (најмлађи посланик прве Црногорске скупштине 1906-1910) Бошковић, Србин ако даду како је то умио рећи мој ђед Ристо.