Порекло презимена Вулићевић

4. март 2012.

коментара: 53

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ ВУЛИЋЕВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Вулићевић

Хаплогрупа: I2a DS род Мратинштака

Порекло: Кијевчиће, Лепосавић, Србија

Крсна слава: Мратиндан

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Претходни чланак:

Коментари (53)

Одговорите

53 коментара

  1. Ненад Вулићевић

    Мој деда Милун Вулићевић родио се у селу Милатовићи у Драгачеву. Породица Вулићевић је тамо од давнина и не зна се када су се доселили. Пише да су староседеоци. Иначе, славили су Ђурђиц. Тај мој деда се преселио у село Вича, у породици Ковачевић, такође у Драгачеву где се оженио и остао на имању. Ту се родио мој отац. Од тих Вулићевића остала је велика фамилија: ја сам у Београду као и моји брат и сестра од стрица, једна сестра је у Новом Саду, има у Вичи једна породица која од њега води порекло и у Чачку барем 20 људи. Ето, мали допринос.

  2. Branko

    Zaboravih da kazem da sam i ja potomak Djuse i Vujice Vulicevic,iz Bezevca(Stubline),izmedju Azanje i Smed.Palanke i ponosan sam na svoje predake,sta god oni ucinili,ili ne! Tito je ubijao svoje neistomisljenike,slao ih u zatvore itd,pa niko ne govori lose o njemu,iako nam je mnogo zla ucinio,Milos Obrenovic je takodje ucestvovao u ubistvu Karadjordja,ali ni o njemu se ne govori kao o ubici Karadjordja,vec samo o Vujici Vulicevicu,a u sustini po predanju,on i nije ubio Karadjordja.Hvala i pozdrav za sve Vulicevice odakle god oni bili…

  3. IGOR ZORAN VULICEVIC

    HRISTOS SE RODI BRAĆO…
    POZDRAV ZA SVE VULIĆEVIĆE, PONAJVIŠE ZA NAŠE VULIĆEVIĆA IZ KIJEVČIĆA…

  4. ИГОР ЗОРАН ВУЛИЋЕВИЋ

    Добар дан свима,
    ја сам тестирани Вулићевић на Српском ДНК Пројекту,
    наше ближе порекло изводимо из села Кијевчиће, оптина Лепосавић, КИМ, одакле се мој отац Зоран доселио за Шабац, љубав је чудо 😀

    Наше даљне порекло упире на село Бишево општина Рожаје, одатле су наши преци крајем 19 века кренули пут Куршумлије, Бруса, Дрена где су и провели неки време, на крају су се зауставили и трајније населили у селу Кијевчиће, јако лепо место, као из бајке.

    Немамо родбинске везе са Вулићевићима који су потомци Вујице Вулићевића.

    Да појасним: Нисмо се одувек презивали Вулићевић, ово наше презиме је јако младо, старо само стотинак година. Наше старо презиме је САВИЋ и тако смо се презивали у Бишеву код Рожаја. Дакле мој деда је Радомир Вулићевић, мој прадеда је Радојица Вулићевић, мој чукундеда је ВУЛИЋ САВИЋ, по своме оцу моји прађедови су узели његово име као презиме и од тада се презивамо ВУЛИЋЕВИЋ

    Ово су ми све испричали мој отац и мој деда, колико смо дуго живели у Бишеву и да ли смо се пре Бишева однекуд населили и када је то било и да ли и ком племену припадамо, то су само нагађања. Ако неко од вас драги пријатељи поседује неку информацију, податак који се односи на нашу фамилију молим вас да нам пишете јавно или приватно свеједно је, јер све једном постане јавно :), велики поздрав 😀

  5. slavko

    Pozdrav goranu i ostalim vulicevicima iz kamenca,verovatno su vam moji stari kumovi
    ..

  6. Dragomir Vulicevic

    Mi smo navodno iz crne gore,Rijeka crnojevic a doselil se prije 200 godina.u Hercegovinu a vec oko 100 godina zivimo u Dubrovnik RH.pozdrav za sve vulicevice

  7. Milica Vulicevic Basorovic

    Dobar dan svima,
    Moja sestra i ja smo poslednje koje nosimo ovo prezime u nasoj lozi (zato smo ga obe i zadrzale), pa nas zanima koga jos sve ima tamo 🙂
    Moj pokojni deda je bio Milos Vulicevic, 1914, rodom iz Bogdanice kod Cacka/Gornjeg Milanovca, slavimo Sv. Nikolu. Njegov otac Mladen, kao i sva njegova braca, otac i stricevi poginuli su u Cerskoj bici, tako da je moj deda Milos rodjen kao posmrce, Otac mu je poginuo sa 18 godina, kada je njegova majka Ljubica bila trudna sa mojim dedom. Dedu je zatim odgajila porodica Miletic, divni ljudi, u koju se moja prababa preudala sa 18 godina.
    Deda Milos je zadrzao prezime svog oca i ziveo u Cacku i imao je tri sina iz dva braka: Miroslava, sa Ljubicom, koju su zaklali cetnici kada je Miroslav imao 5 godina, a zatim Ljubomira (mog oca) i Miluna (mog strica), sa mojom bakom Micom.
    Pok. Miroslav je imao dve cerke (Gordanu i Mirjanu), moj otac Ljubomir ima dve cerke (mene i moju sestru Natasu), a moj stric Milun nema dece.
    Tako da smo nas dve poslednje (najmladje, a da jos nosimo prezime).Zivimo u Beogradu.
    Zanima nas sa kim smo u srodstvu, posto u Bogdanici/ Cacku vise nema Vulicevica.
    Predanje koje smo cule je takodje da poticemo iz Rijeke Crnojevica, kao i Dragomir.
    Pozdrav svima!
    Milica

    • Olivera Vulićević

      Ja sam udajom postala Vulićević tako da ne znam baš mnogo o poreklu prezimena. Moji Vulićevići su iz Sopota. Moj svekar nije baš držao do tradicije, onako usput je jednom rekao da su po predanju došli iz Crne Gore. Inače, slavimo Sv. Nikolu.

      • zoran

        Могуће да сте повезани са Вулићевићима из Пркосаве Такође славе Светог Николу ,како се звао отац твог свекра.

        • Jelena

          Postovani, Ja sam rodom od Vulićevića iz sela Prkosava kod Lazarevca. Moj otac je Milorad a moj deda Živorad (deda je preminuo u januaru 2019).
          Koliko znam moj deda je imao brata Radeta,(koji je živeo u Arandjelovcu)i nekoliko sestara koje su bile udate po okolnim selima.
          Dedin otac se zvao Dragoljub i majka Kosana.
          A dedin deda je bio Branko Vulićević. Svi su sahranjeni u Prkosavi.
          Svi slavimo sv Nikolu.
          Znam da su bila dva brata i da su se od nekud doselili (Sjenica?)
          I ja bih volela vise da saznam o poreklu i upoznam rodjake.
          Veliki pozzzz svima!!!

        • Оливера Вулићевић

          Јако ми је жао што сам тек сада прочитала Ваше питање. Мој свекар је био Радојица, његов отац Чедомир, Чедомиров отац је био Милоје а Милојев Петар. Жао ми је што не знам даље родослов јер као што рекох мој покојни свекар није држао до традиције те није ни сину пренео интересовање о пореклу. Говорио је да ” као по предању потичу из Црне Горе” али као да није држао до тога. Иначе, Вулићевића има више кућа у Сопоту и славе Св. Николу. Поз.

          • Sopot

            Vulićevići su dobili prezime po Vuliću Simiću poreklom iz Sjenice koji se u Ropočevo doselio posle drugog ustanka. Doselila se porodica od tri brata: Vulić, Stevan i Milovan (Milić) i naselili se najpre na Straževicu. Rod su sa Radomirovićima, a u daljem srodstvu su sa Aleksendrićima i Mijailovićima. Verovatno da su se sa ovima u isto vreme i doselili. U prvo vreme drže staro prezime (Simić), a potom se prezivaju različito: Vulićević po Vuliću, Stevanović po Stevanu, i Milićević po Miliću.

  8. zoran

    Има ли ко родослов,и сећање на оне који су се одселили и где.Напишите ко је отишао и где , и вашу крсну славу.Да утврдимо који су огранци са којима повезани јер се веома често дешава да се фамилија појављује на неком подручју , а немају сећање одакле су тачно дошли.Направимо заједничко стабло,у славу предака.

  9. Jelena Vulićević

    Ja sam poslednja Vulićević. Otac Jovan, rođen u Beogradu, njegov otac Bogdan, mislim da je Smederevska Palanka.

  10. M Vulićević

    Živim u Raški, a moji su sa Golije. Slavimo Sv. Nikolu. Znam iz priče da smo došli iz Crne Gore, ako ima neko više informacija da podeli, bio bih mu zahvalan.