Poreklo prezimena Vulićević

4. mart 2012.

komentara: 53

[toggle title=”TESTIRANI VULIĆEVIĆI NA SRPSKOM DNK PROJEKTU”]

Vulićević

Haplogrupa: I2a DS rod Mratinštaka

Poreklo: Kijevčiće, Leposavić, Srbija

Krsna slava: Mratindan

Kontakt:
_________________________

KOMPLETNE REZULTATE POGLEDAJTE OVDE[/toggle]

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (53)

Odgovorite

53 komentara

  1. zoran

    Postoji familija Vulićević u selu Prkosava opština Lazarevac slave Svetog Nikolu,doseljeni u 17-18 veku na to područje.Po jednoj priči i Vujica Vulićević Đorđijev kum pripadao je istom rodu.

  2. Sarko

    Zorane, nisu svi Vulicevici u krvnom srodstvu. Imas nekoliko Vulicevica sa raznim krsnim slavama i razlicitog regionalnog porekla. Prvi naseljenici u Prkosavi su se doselili iz Goseva kod Novog Pazara. Posle Karadjordjevog pokusaja da oslobodi taj kraj 1809 godine. Po predanju, tada su se doselili dva brata sa svojim porodicama Vucic i Vulic. Od Vucica su: Djakovici, Novakovici, Veskovici, Demirovici, Zivojinovici i Ivanovici. Od Vulica su ovi danasnji rodovi: Vulicevici, Milovanovici i Stepanovici svi slave Sv. Nikolu. Dakle nije tacno da su se doselili u 17 ili 18. veku.

    Potomci Vujice Vulicevica slave Djurdjic. Zabelezeni su 1925 godine u Azanji kod Smederevske Palanke: Vulicevici (Paunovici, Pavlovici) 24 kuce., slave Djurdjic. Potomci Vujice Vulicevica. Starinom su od Kosova. Od Vujicinog brata Djuse ima samo jedna kuca u Palanci (Djusici).

    Djordjevici 27 kuca., slave Djurdjic. Starinom su od Kosova. Ranije bili jedna familija sa Vulicevicima, dakle imaju zajednicko poreklo.

  3. zoran

    Hvala na podacima.

  4. zox

    Moj pradeda Milan Pavlović se iz Prkosave krajem devetnaestog veka
    doselio u Mirosaljce,pa me zanima da li neko zna njegovo poreklo i
    ko su moji rođaci u Prkosavi.

  5. Moj pradeda Milan Pavlović se krajem devetnaestog veka doselio iz Prkosave u
    Mirosaljce , pa me zanima da li neko zna njegovo poreklo i ko su moji rođaci
    u Prkosavi a slave Krsnu slavu Sveti Jovan (20.01.)

    • zoran

      Pavloviću za tvoju informaciju familija ti u Prkosavi živi kod doma.Nisam siguran beše da ima par domaćinstava,blizu su ti možeš lako proveriti.Pozdrav

  6. Radovan

    Moj deda se zvao Radomir Vulićević i živeo je u selu Samaila kod Kraljeva. Imao je, koliko ja znam, tri sina: Jelesije, živeo je u Samailima, jedan ne znam mu ime u Vrdilima ili Musinoj reci, i mog oca Radonju koji je živeo u selu Mrsać kod Kraljeva. Otac mi je služio sedam godina na Bugarskoj granici i ja slavim Sv. Djordja odnosno Djurdjic (16.11.) Neznam tačno odakle je došao moj deda Radomir, a baš bih voleo da znam. Pozdrav Vulićević Radonje Radovan zvani Vule.

    • Goran

      Ja sam Goran Vulicevic iz Samaila. Moj deda se zvao Jelesije.Radomir je imao 4 sina: Zarka, Jelesija, Radonju i Radosava. Radomir se doselio iz Milatovica.Sa 7 godina je dosao u Samaila, gde je sluzio kod Mrsovica i od njih kasnije dobio deo zemlje gde je se naselio.Pozdrav.

      • Vulićević Radonje Radovan

        Dragi Gorane malo se kasnije javljam jer nisam posećivao ovaj sjat.Meni je tvoj deda Jelesije stric i ja sam davno dolazio sa mojim ocem Radonjom kod strica.Moj otac Radonja mi je pričao za svoju braću.Žarko je bio u partizanima i njega je ubio neki četnik Glavaš ispred njegove kuće kada je dolazio kući,stric Radosav je umro pre godinu dana.neznam verovatno si čuo za mene jer sam ja igrao profesionalno fubdal prvoj i drugoj ligi Jugoslavije.Moj otac je imao nadimak Rus.Želeo bih da se čujemo i vidimo jer ja povremeno dolazim u Mrsać i skoro svake godine dolazim na vašar Pantelijevdan u Samailima.Ja inače zivim u Paraćinu već 32 godine.Da nepišem dalje jer ću te ja sigurno potražiti kada budem dolazio jer znam gde ti je kuća ako je to gde je živeo stric.Moj telefon 063 552 711.Pozdrav i vidimo se.

  7. Goran Vulićević

    Dragi prijatelji ja sam potomak Vuice i Đuše Vulićevića ! Živim u Smederevskoj Palanci i slavim Đurđicu 16 novembar ! Po predanju moje pokojne bake Vulićevići su živeli u selu Azanja kod Smederevske Palanke. Pošto se dogodio taj neprijatan događaj, ubistvo Karađorđa Petrovića, svi Vulićevići su prognani iz tog sela i naselili se između sela Azanje i sela Grčac, a sada se to selo ili naselje zove Kamenac !

    • Branko

      Postovani,poreklo familije Vulicevic je iz Azanje,tacnije kako si ti rekao Kamenca ili Bezevca,(odakle sam i ja),i svi slave krsnu slavu Djurdjic,takodje ima i u Crnoj Gori u selu Rijeka Crnojevica-Crmnica Vulicevica,tako da ne vidim razlog da neko teritorijalno odredjuje odakle je nase prezime,treba reci da je nase prezime SRPSKO sto je u sustini i najbitnije,nasi preci nisu Siptari,Turci,Bugari,Makedonci,Hrvati itd…Mi smo Srbi 100%

      • Goran

        Branko, brate moj ne opterecuj se sa Bugarima, siptarima ili turcima. Sada smo to sto jesmo. Veliki pozdrav svim Vulicevicima, ma gde bili ! ! !

    • Suzana

      Moja prababa se zvala Danica Vulicevic. Iz sela Azanje je i iz iste je familije kao i Vujica Vulicevic.
      Srdačni pozdrav!

  8. dragan vulicevic

    Moji su poreklom iz sela Tovrljane-Prokuplje.Najstariji je Toma koji je prebegao iz Vir Pazara na Skadru kazu da je roknuo Turcina i pobegao zbog krvne osvete.Ukoliko ima jos daljih rodjaka neka se jave.Slavimo Svetog Nikolu!

  9. zoran

    Ima li braco nekih Vulicevica koji slave sv.Nikolu sem onih iz Prkosave kod Lazarevca.

    • zoran

      Izvinite rode, Dragane,Gorane i,Mladene(Tovrljane-Prokuplje ).
      Predhodni komentar napisao sam a da nisam pazljivo procitao vase komentare.
      Po svemu sudeci da Vi i moja ujcevina Vulicevici iz Prkosave kod Lazarevca prinadate istom rodu.
      Pozdrav rode.

    • mladen

      Kako se zvao Đerasimov otac i de je sahranjen?

  10. Slobodan vulicevic

    Ja sam najmladji Vulicevic u selu prkosava otac mi je dragan deda milan i milovan vulicevic ,a pradede radovan i mikica ..a bas bih voleo da znam odakle dalje potice moja familija mi slavimo sv.nikolu ..da li moja familija ima veze sa vujicom vulicevic? Pozz vulicevici 🙂

    • Vulićević Saša

      Pozdrav za sve Vulićeviće…zanima me kako ste došli do informacije da koreni prezimena Vulićević potiče sa Kosova tj .sela Kijevčiće ,Leposavić..
      inače posedujem kuću i imanje na gore pomenutoj lokaciji…

      • Nenad Vulićević

        U Dragačevu se neke familije nazivaju Kijevci. U selu Viča pored Kovačevića, iz koje familije potiče moja porodica, tu su i Pajići, Milekiči itd. Svi su oni Kijevci. Tako ih zovu. I postoji podatak da su se doselili iz Stare Srbije (Kosovo ili Sandžak) u 17. veku. Dakle za vreme Seobe Srba. Toliko ja znam. Možda su neki ostali tu, a neki pošli dalje, sve do vašeg kraja. Pozdrav.