Poreklo prezimena Vukičević

4. marta 2012.

komentara: 9

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (9)

Odgovorite

9 komentara

 1. Vuk

  Vukičevići iz okoline Visokog, BiH. Slave 9. januar.

 2. Nada

  Moja porodica potiče iz sela Dubovac, pored Okučana, Hrvatska. U selu su bile dve porodice Vukičević, a nisu bile u srodstvu. Inače, tamo su prezime izgovarali skraćeno- Vukčević. Znam porodično stablo do pradede Tanasija( rođen oko 1855.). Po predanju, porodica Vukičević je u Slavoniju naseljena još za veme Turaka, a vodi poreklo iz Crne Gore. Krsna slava je Sveti Đorđe.

 3. Vojislav Ananić

  VUKIČEVIĆ (p.m). Vukičevići (p). u Grabu (Dživar) i Pridvorcima kod Trebinja. Vukičevići (m) su živjeli u Stocu i okolini. U ovom kraju pominju se u 18. vijeku. Godine 1885. imali su svoje posjede i u Dabru (97:85,103).

  Izvor: Risto Milićević – Hercegovačka prezimena, Beograd, 2005.

 4. Nebojša

  Neznam tačno od kada Vukičevići (Srbi pravoslavci) naseljavaju prostor u okolini Vlasenice Republika Srpska, ali mi je poznato da su na tom prostoru duže od 250godina. Svi slave sv. Jovana Krstitelja (20.januar). Ukoliko postoji neki pisani trag o ovom prezimenu voleo bih da dođem to tog podatka.

 5. Vukičevic Predrag

  Moj otac je pravoslavac rodjen u selu Dragotina blizu Gline u Hrvatskoj.Slavimo Djurdjevdan.Svi u selu se prezivaju Vukičevic a niko nezna poreklo sem da potice iz Crne Gore.Voleo bih da saznam vise.Pisite.Veliki pozdrav