Poreklo prezimena Vukičević

4. mart 2012.

komentara: 11

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (11)

Odgovorite

11 komentara

  1. Vuk

    Vukičevići iz okoline Visokog, BiH. Slave 9. januar.

  2. Nada

    Moja porodica potiče iz sela Dubovac, pored Okučana, Hrvatska. U selu su bile dve porodice Vukičević, a nisu bile u srodstvu. Inače, tamo su prezime izgovarali skraćeno- Vukčević. Znam porodično stablo do pradede Tanasija( rođen oko 1855.). Po predanju, porodica Vukičević je u Slavoniju naseljena još za veme Turaka, a vodi poreklo iz Crne Gore. Krsna slava je Sveti Đorđe.

  3. Vojislav Ananić

    VUKIČEVIĆ (p.m). Vukičevići (p). u Grabu (Dživar) i Pridvorcima kod Trebinja. Vukičevići (m) su živjeli u Stocu i okolini. U ovom kraju pominju se u 18. vijeku. Godine 1885. imali su svoje posjede i u Dabru (97:85,103).

    Izvor: Risto Milićević – Hercegovačka prezimena, Beograd, 2005.

  4. Nebojša

    Neznam tačno od kada Vukičevići (Srbi pravoslavci) naseljavaju prostor u okolini Vlasenice Republika Srpska, ali mi je poznato da su na tom prostoru duže od 250godina. Svi slave sv. Jovana Krstitelja (20.januar). Ukoliko postoji neki pisani trag o ovom prezimenu voleo bih da dođem to tog podatka.

  5. Vukičevic Predrag

    Moj otac je pravoslavac rodjen u selu Dragotina blizu Gline u Hrvatskoj.Slavimo Djurdjevdan.Svi u selu se prezivaju Vukičevic a niko nezna poreklo sem da potice iz Crne Gore.Voleo bih da saznam vise.Pisite.Veliki pozdrav

  6. Branislav

    Vukičevići iz Sombora. Slava Sveti Nikola. Čitao sam da se prvi put spominje oko 1700 godine prezime na području Sombora.

  7. Alen

    Vukičevići iz sela Vojakovac, Križevci, R.Hrvatska. Srbi, pravoslavci. Tvrde da su porijeklom iz Crne Gore. Mislim da je porijeklo iz Bosne. Jos istrazujem. Muski dio stradao u 2.svjetsko. ratu, kao žrtve masovnog zlocina NDH u tom kraju. Posljednji muski clan sa tim prezimenom, moj deda, umro je 1997. godine.
    Slava Đurđevdan
    Lp