Порекло презимена Вукичевић

4. марта 2012.

коментара: 10

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (10)

Одговорите

10 коментара

 1. Vuk

  Vukičevići iz okoline Visokog, BiH. Slave 9. januar.

 2. Nada

  Moja porodica potiče iz sela Dubovac, pored Okučana, Hrvatska. U selu su bile dve porodice Vukičević, a nisu bile u srodstvu. Inače, tamo su prezime izgovarali skraćeno- Vukčević. Znam porodično stablo do pradede Tanasija( rođen oko 1855.). Po predanju, porodica Vukičević je u Slavoniju naseljena još za veme Turaka, a vodi poreklo iz Crne Gore. Krsna slava je Sveti Đorđe.

 3. Војислав Ананић

  ВУКИЧЕВИЋ (п.м). Вукичевићи (п). у Грабу (Џивар) и Придворцима код Требиња. Вукичевићи (м) су живјели у Стоцу и околини. У овом крају помињу се у 18. вијеку. Године 1885. имали су своје посједе и у Дабру (97:85,103).

  Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

 4. Небојша

  Незнам тачно од када Вукичевићи (Срби православци) насељавају простор у околини Власенице Република Српска, али ми је познато да су на том простору дуже од 250година. Сви славе св. Јована Крститеља (20.јануар). Уколико постоји неки писани траг о овом презимену волео бих да дођем то тог податка.

 5. Vukičevic Predrag

  Moj otac je pravoslavac rodjen u selu Dragotina blizu Gline u Hrvatskoj.Slavimo Djurdjevdan.Svi u selu se prezivaju Vukičevic a niko nezna poreklo sem da potice iz Crne Gore.Voleo bih da saznam vise.Pisite.Veliki pozdrav

 6. Branislav

  Vukičevići iz Sombora. Slava Sveti Nikola. Čitao sam da se prvi put spominje oko 1700 godine prezime na području Sombora.