Порекло презимена Вукичевић

4. марта 2012.

коментара: 9

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (9)

Одговорите

9 коментара

 1. Vuk

  Vukičevići iz okoline Visokog, BiH. Slave 9. januar.

 2. Nada

  Moja porodica potiče iz sela Dubovac, pored Okučana, Hrvatska. U selu su bile dve porodice Vukičević, a nisu bile u srodstvu. Inače, tamo su prezime izgovarali skraćeno- Vukčević. Znam porodično stablo do pradede Tanasija( rođen oko 1855.). Po predanju, porodica Vukičević je u Slavoniju naseljena još za veme Turaka, a vodi poreklo iz Crne Gore. Krsna slava je Sveti Đorđe.

 3. Војислав Ананић

  ВУКИЧЕВИЋ (п.м). Вукичевићи (п). у Грабу (Џивар) и Придворцима код Требиња. Вукичевићи (м) су живјели у Стоцу и околини. У овом крају помињу се у 18. вијеку. Године 1885. имали су своје посједе и у Дабру (97:85,103).

  Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

 4. Небојша

  Незнам тачно од када Вукичевићи (Срби православци) насељавају простор у околини Власенице Република Српска, али ми је познато да су на том простору дуже од 250година. Сви славе св. Јована Крститеља (20.јануар). Уколико постоји неки писани траг о овом презимену волео бих да дођем то тог податка.

 5. Vukičevic Predrag

  Moj otac je pravoslavac rodjen u selu Dragotina blizu Gline u Hrvatskoj.Slavimo Djurdjevdan.Svi u selu se prezivaju Vukičevic a niko nezna poreklo sem da potice iz Crne Gore.Voleo bih da saznam vise.Pisite.Veliki pozdrav