Videnović

4. mart 2012.

komentara: 3

Poštovani,

ova stranica je u pripremi.

Pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (3)

Odgovorite

3 komentara

  1. zoran

    postovani…zanima me poreklo Videnovic porodice iz sela Dobro polje kod Crne trave… ako imate bilo kakve informacije , bio bih Vam zahvalan da mi ih prosledite… unapred hvala

  2. Nikola Videnović

    Autor sam izdanja TRNJANSKI RODOSLOV , i zahvaljujući mom ocu koji je rođen 1919. godine saznao sam da se moj prvi predak zvao Neša, njegov sin Jovan a unuk Viden Jovanović po kome nadalje svi njegovi potomci nose prezime Vidanović , osim mog oca koji je ispravio prezime u VIDENOVIĆ kako se na dalje prezivaju njegovi potomci. Moj čukundeda je po zanimanju bio ćurčija i prvi zvanični učitelj u pirotskom selu Krupac do 1850. god. i potom rukopoložen za paroha za susedna sela Trnjanu , Veliki Jovanovac ( Alačev Čivlik) i Poljsku Ržanu (Aržanu). Po oslobođenju od Turaka 1878. god. vodio je matične knjige rodenih, venćanih i umrlih sve do 1896. godune kada je i umro.

    • Nikola Videnović

      U predhodnom komentaru sam ispustio da napišem da svi potomci paroha Videna slave krsnu slavu sv.Arandelov dan i da je prezime Videnović karakteristično za jugoistočne krajeve Srbije.