Порекло презимена Првуловић

3. март 2012.

коментара: 30

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (30)

Одговорите

30 коментара

  1. DEJAN

    ZANIMA ME POREKLO PREZIMENA PRVULOVIĆ

  2. Sarko

    Prezime je nesumnjivo vlasko, ali tvoje poreklo mozda i nije, a mozda i jestem vlasko. Daj ostavi mi podatke mesto rodjenja svog dede i krsnu slavu?

  3. Uros Prvulovic

    Pre dolaska Turaka na Balkan Prvulovici su se naselili u okolini Kursumlije i Prokuplja. U velikoj nesrecnoj seobi Srba pod Arsenijem Carnovicem Prvulovici su se naselili u okolini Krivog vira kod Negotina, i u Zeleznik kod Beograda. U Razanjskoj opstini zive u selu Crni Kao, Macija i Maletina. Moja krsna slava je Sv.Arhangel. Moj deda zvao se Svetislav Prvulovic, a njegov otac Vladimir Prvulovic, poginuo 1914. u bici na Kolubari. Mladji dedin brat ozenio se ziveo je u selo Maletina opstina Razanj, imao je tri kceri. Deda je Svetislav Prvulovic, izrodio je tri sina i jednu kcer, najstariji je Miroslav koji se ozenio i ziveo u Pojatu, opstina Cicevac. U Miroslava se rodio sin Bratislav Prvulovic, a u Bratislava dva sina Nebojsa i Sinisa Prvulovic. Mladji Svetislavov sin zove se Rajko Prvulovic, on zivi u selo Macija, opstina Razanj. Rajko je izrodio dva sina, Jovicu i Miodraga Prvulovica i kcer Zoricu. Jovica zivi u Nisu i trenutno radi u Rusiji u gradu Moskva, i ima dvoje dece sina Filipa i cerku Milenu Prvulovic, koji zive i studiraju u Nisu. Miodrag je izrodio tri sina, Urosa tj mene, Lazara i Petra i dve kceri Jasmina i Andrea. Ja Uros Prvulovic zivim i radim u Moskvi, Lazar i sestre idu u skolu u Srbiji, a brat Petar zivi u Rusiji gradu Samara sa svojom majkom. Treci Svetislavov sin Radoslav ziveo je u Cicevcu, izrodio je dvoje dece Vladana i Oliveru Prvulovic. Vladimir Prvulovic ima dva sina Nikola i novo rodjeni sin kome ne znam ime. Prvulovic Miodrag rodjen 08.01.1969., a poginuo 10.04.2010. u selu Macija.

  4. dejan

    Zovem se Dejan Prvulovic i ne znam puno o svom poreklu…znam od pradede koji je ziveo u okolini Kalne kod Knjazevca, mislim da se selo zove Dejanovac… On je imao tri sina, Nikolu koji je ziveo i umro u Makedoniji, Mihajla koji je poginuo negde kod Velikog Gradista i Svetomira, koji je bio moj deda i ziveo u Debelom Lugu kod Majdanpeka gde i ja trenutno zivim…Deda se u Majdanpeku prizetio kada se gradila pruga Beograd-Nis i tu i nastavio svoj zivot…Deda je imao cerku i sina Dragisu, koji je moj otac… Toliko znam o korenima Prvulovica, znaci od pradede Ilijenka koji je takodje sahranjen ovde u Majadanpeku jer ga je deda Svetomir ovde doveo kad je ostao sam u Knjazevcu…Ne znam odakle je pradeda dosao u okolinu Knjazevca i ako imate neko saznanje o tome bio bih radoznao da to saznam… pozz

  5. DEJAN

    I ja sam Prvulovic ima dosta kuca u Zelezniku kod Beograda oko crkve citav kraj slave Sv Nikolu samo sam negde procitao da su se jos u 19 veku doselili negde iz okoline Zajecara ali bi bilo lepo kada bi se nasao podatak iz kojeg mesta neki od rodjaka je vodio moga dedu 1985 u Krivi Vir kod planine Rtanj da poseti familiju koja je tamo tada imala samo zenske potomke odakle mi poticemo , pa mi nije jasno Zajecar ili Krivi Vir uglavnom jedno je sigurno poreklo je Vlasko ….

  6. DEJAN

    I ja sam Prvulovic ima dosta kuca u Zelezniku kod Beograda oko crkve citav kraj slave Sv Nikolu samo sam negde procitao da su se jos u 19 veku doselili negde iz okoline Zajecara ali bi bilo lepo kada bi se nasao podatak iz kojeg mesta neki od rodjaka je vodio moga dedu 1985 u Krivi Vir kod planine Rtanj da poseti familiju koja je tamo tada imala samo zenske potomke odakle mi poticemo , pa mi nije jasno Zajecar ili Krivi Vir uglavnom jedno je sigurno preklo je Vlasko ….
    ODAKLE POTICU PRVULOVIC IZ ZELEZNIKA

  7. Goran Prvulovic

    Svi Prvulovici, koji slave Sv.Nikolu poticu is sela Poletkovac u opstini Kula, region Montana u danasnjoj Bugarskoj, a kao pravoslavci koji slave slavu tj.Srbi u Beogradski pasaluk se doseljavaju 1812/1813 godine i naseljavaju prostor od V.Morave do Kolubare. Podatke mozete proveriti u popisu stanovnistva iz 1863, i u knjizi Velika Plana kroz vekove. Pronasao sam i podatak da su se 1594 godine iz okoline grada Jasa na granici sa Moldavijom kao pravoslavni Rusi, doselili u Poletkovac i tu prihvatili slavu Sv.Nikolu i stopli se sa srpskim stanovnistvom koje je tada naseljavalo severnozapadnu Bugarsku. Vecinsko vlasko stanovnistvo je imalo uticaj na krvnu liniju Prvulovica. Aktivno su ucestvovali u oslobodjenju Negotinske krajine pod Hajduk Veljkom, jer je barjaktar bio iz familije Prvulovic ali su potom njegovi potomci uzeli prezime Barjaktarevic.

  8. Иво

    Има много Първулови в Северозападна България, Видинско, Монтанско и Врачанско.

  9. Milan Nish

    Prvilovici cije prezime ja nosim od oca su poreklom iz sela Siceva 19 km od Nis-a. Postoje nekoliko famalija u selu Sicevo koji se prezivaju Prvulovic. Odakle su se doselili nije mi poznato.

  10. Petar

    odakle poticu Prvulovici koji slave Djudrdjevdan?