Порекло презимена Орлић Reviewed by Momizat on . Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Rating: 0
You Are Here: Home » Презимена » Порекло презимена Орлић

Порекло презимена Орлић

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

prezime@poreklo.rs
Пишите нам


Коментари (40)

 • Orlic Franc

  Znam poreklo do pradede Ilije Orlića, koji je zajedno sa suprugom Latinkom, snajom i njenom bebom zapaljen u kući od ustaša u selu kod Korenice u Lici. Moj deda Prokopije je još kao mali odveden u Čikago 1902. i otišao kod nekog rođaka po ženskoj liniji s prezimenom Zakula. Imao je stariju braću Stevana, koji je bio narodni heroj i 1945-47 preseljen u Bački Brestovac, gde i danas žive njegovi potomci. Moj deda Prokopije je došao iz Kanade i učestvoavo u I svetskom ratu. Prilikom prvog pokušaja proboja Solunskog fronta, oslobađanje Bitolja, izgubio je levu ruku. Vratio se u Kanadu i tamo boravio neko vreme. Vratio se u Srbiju oko 1920. i kasnije od kralja za vojne zasluge dobio zemlju u selu Ljubodrag pored Kumanova. Odatle su ga Bugari isterali 1941. i on se s porodicom i četiri sina Djorđem, Petrom, Dimitrijem (mojim ocem) i Savom našao u Nišu, gde i danas borave svi Prokopijevi potomci. Preci Prokopijevi su otac Ilija i Latinka i nadalje sem imena Mane i Dane ne znam ništa. Ono što sam pomoću vas otkrio je da se prezime Orlić pominje 1638. godine u Brinju 13. porodica doseljeno. Od tih porodica iz Brinja neki su se pri propasti Turaka i povlačenja iz Korenice vratili u Korenicu, iz koje su najverovatnije i prebegli u Brinje. Pominju se u popisu 1712. Slava nam je Sveti Nikola. Pokušavam da saznam nešto više o periodu od 1712 do 1900, ali mi baš i ne uspeva. Molim Vas za pomoć i uputstva. Unapred se zahvaljujem.

  Одговори
  • srdjan orlic

   franc ti si mi rodjak100%.moji su iz brinja ,otochca i gostovog polja dosli u (us) 1907. Ja zivim u chicag-u neverovatno .Slava mi je sveti nikola.ne mogu mnogo da ti pomognem jer I Ja trazim iste odgovore.ako saznate nesto kontaktirajte me srdjanorlic1389@gmail.com pozdrav

   Одговори
  • Milojka Ristic (Orlic)

   Postovani Franc
   Ja sam takodje rodjena Orlic. Moja porodica je iz opcine Brinje selo Vojvodusa. Ja sam isla u skolu u Tuzevicu, Stokucama I Vodotecu. Sve porodice u nasem zaseoku Ritavac su se prezivale Orlic a u Vodotecu gde je rodjena moja mama ima I mali zaseok Orlici. Sezdesetih godina su se skoro svi sa Ritavca odselili vecinom u Srbiju posto su mladi otisli u skole .
   Pricali su da nase familije poticu sa Kosova ali neznam odakle. Nasa Slava je takodje Sveti Nikola. U katastarskom odjelu u Brinju I Otoscu sam videla stare katastarske knjige u koje su upisani svi stanovnici iz svih sela. Mislim da datumi pocinju pocetkom 1700 godine na dalje.Tamo su verovatno upisani I vasi pretci.
   Srdacan pozdrav iz London, UK

   Одговори
   • Nikola

    Orlica ima,tacnije bilo ih je u Obilicu na Kosovo-iz Like su se doselili.

    Одговори
   • Vera Stojic ex Orlic

    Zovem se Vera Stojic,rodjena Orlic.Moj pokojni otac se zvao Todor Orlic i rodjen je na Ritavcu.Otac mu se zvao Petar Orlic a majka Milosava Orlic,rodjena Rajacic.Tata je imao sestre Dusanku i Julku ,obe pokojne i brata Djuru Orlica koji je nestao tokom Drugog svetskog rata.Tata je rano napustio Ritavac i bio je na skolovanju u Beogradu.Malo je pricao,a i malo je zapamtio neke stvari iz rodnog kraja,samo znam da mu je slava bila Sv.Nikola.Nakon rata kolonizirani su u Sonti,a sezdesetih godina je sa porodicom presao u Beograd,gde zive njegova supruga Nedeljka i sin Vladimir.Ja sam udata i zivim u njihovoj blizini ,sa svojom porodicom.
    Volela bih, ako nesto znate o mojim precima,da mi pisete,unapred se zahvaljujem,prosto sto sam starija, sve vise me interesuje poreklo,kako bi i moji sinovi ,znali odakle poticemo.Hvala

    Одговори
  • Mira Orlić - Pešić

   POREKLO PREYIMENA ORLIĆ
   Piše : Milan Vukmirović Škarpa
   ,, LIČKI VIJESNIK ” od 15.12.1985.g.

   Poreklom su iz Crne Gore. Oni su 1550.g. naseljeni u Krbavu ( Korenica – Bunić ). Tu su bili pod turskom vlašću, poluslobodni i nisu plaćali harač ( jedna od najtežih obaveza pod turcima). Te privilegije su imali zato što su bili na granici, gde je bio ugrožen život i teški uslovi za obradu zemlje i zato što su imali obavezu da brane granicu, a time i sebe. Plaćali su kao i ostali naš narod na granici samo FILURIJU, a to je jedan dukat godišnje po dimu ( tj. kući ). 1638.g. su izneverili sultana i prebegli pod austrijsku vlast – na brinjsko područje ( Brinje ). U prvi mah ih je bilo i sa drugima 26 porodica. Orlići su se naselili na pusto zemljište u mesta koja se nazivaju Vojvoduša i Vodoteč. Ta mesta se i danas tako nazivaju i ima bliže 100 ljudi s prezimenom ORLIĆ ( Nikoljdan ). Oni ovde nisu imali nikakve obaveze ( poreze ) nego samo borba s Turcima. Osobito su imali teške borbe od 1683.g. do 1889.g. za vreme ustanka u Lici protiv Turaka. Kada je pala turska vlast u Lici 1689.g. većina ih se vratila na svoje stare zemlje u Korenicu u okolinu.

   Kada su stigli u Korenicu davno 1550.g. onda je nekoliko odvažnih Orlića odmah prebeglo pod austrijsku vlast i došlo u Senj, gde su primljeni među uskoke. Tako se 7.7.1556.g. u spisku uskoka nalazi Petar Orlić ( Spomenik SAN – Srpska akademija nauka – knjiga 49, s. 68 ). Neki nisu hteli ni časa da budu pod turskom vlašću pa su bežalii preko granice i javljali se za odbranu tvrđava. Tako se Matija Orlić nalazi u posadi tvrđave u Izačiću 1551.g ( Radoslav Lopašić, Spomenici hrvatske krajine, knjiga 3, s. 413 ). 1915.g. u Lici je bilo Orlića 145 kuća. Kada se zna da je onda kuća – kućna zadruga – imala 10 do 11 članova, to zači da je bilo oko 1500 ljudi. Ali 1558 ( 1448 ) .g. bilo ih je u Lici samo 300 a u ostalom delu Hrvatske 550. Na otoku Krku ih ima oko 300, onda Zadar, Pula, Rijeka, Dubrovnik ( neki su promenili veru ). Posle prošlog rata mnogo ih je selilo u Vojvodinu, u Beograd, a mnogi su ostali u gradovima gde su se zatekli kao oficiri J.N.A za ostale krajeve, republike, nemam podataka.

   Orlići su u svom rodu ( familijama ) redovno imali svećenika, među njima je bio vrlo poznat i popularan proto Orlić u Korenici. Njegova kuća i danas postoji na lepom mestu, nekoliko stotina koraka zapadno od gimnazije. Orlići su, u većini bili zapaženi kao staloženi, pravedni i pažljivi ljudi. Jedno duže vreme sun neke njihove porodice imale samo mušku decu ( kao danas Dotlići ).
   No, u ono doba se mogao oženiti samo najstariji sin ( da ne bi došlo do deobe i smanjenja imanja ). Kako je među Orlićima bilo pristalih i lepih momaka koji se nisu smeli u svojoj kući ženiti, to su oni odlazili da se prižene tamo u one kuće gde nije bilo mlađih muškaraca illi su izginuli u stalnim ratovima. Tako su Orlići rasuti po celoj Lici i mnogo dalje.

   Na više mesta je zapisano u knjigama da je prezime Orlić nastalo po orlu i to prema izgledu ili junaštvu, ponašanju, ponosu itd.
   Prezime Orlić se pominje i u knjizi, Naša prezimena koju je napisao Petar Šimunović, st. 23, Zagreb, 1985.g.
   p.s. Moji su iz Brinja, selo Ritavac. Ja sam usvojena od strane Latinke Orlić moje tetke i živim u Beogradu. Otac mi je Mihajlo Orlić, a majka Vasilija Orlić (Rajačić). Imam 3 brata Ilija, Marko i Mirko Orlić.
   Spoštovanjem
   Mira Orlić – Pešić

   Одговори
  • Gordana Lutovac ex Orlic

   Postovani, veoma mi je zao sto nemam u posjedu Rodoslov porodice Orlic, koji sam imala priliku da procitam prije 20 godina, a sastavio ga je (pok) Milan Orlic iz Kanade, stric mog oca (pok) Dusana Orlica. Nasi preci Ilija i Latinka imali su 13-oro ili 15-oro djece, jedan od njih je bio i moj deda kapetan Spiro Orlic koji je streljan u Sarajevu 1944. Jedan od njegove brace je bio Dane Orlic iz Kanade, Mane Orlic, Milan Orlic iz Kanade, jedna sestra dede Spire je bila udata u familiju Susnjic, njene unuke sam upoznala, Iza dede Spire je ostalo cetvoro djece,svi su zivjeli i sahranjeni u Sarajevu. Od unucadi smo nas sestoro. Znam da smo imali bliske familije Orlic u Zagrebu, Beogradu, Kanadi i Americi. Pozdrav Gordana Lutovac ex Orlic

   Одговори
   • Франц Орлић

    Draga Gospodjo, navodite imena Iliju i Latinku Orlić a to su imena moje prabake i pradede. Moj deda Prokopije Orlić je dugo bio u Kanadi . Stric mi je takodje pricao o imenima Dane, Milan, Mane . Nedavno sam upoznao Orliće izbegle iz Sarajeva čiji su preci nažalost tragično stradali u zadnjim ratovima u Sarajevu. Previśe poklapanja u imenima da ne bi bili u rodnoj vezi. Zato Vas molim da mi detaljnije odgovorite i opišete što više detalja o Vašoj porodici . Unapred Vam se zahvaljujem.

    Одговори
 • DRAGAN PETROVIC

  GOSPODINE FRANC PROBAJTE DA PRONADJETE POREKLO PORODICE U TIVTU DANASNJA CRNA GORA.

  Одговори
 • DRAGAN PETROVIC

  VI GOSPODINE FRANC POTICETE OD SRBSKE PLEMICKE PORODICE POSTOJI I GRB TE MOLIM VAS KONTAKTIRAJTE I HERALDICARE.

  Одговори
  • Франц Орлић

   Захваљујем господине Петровићу. Видео сам један грб са главом окренутом на запад и у канџама лента са именом ORLICH . Знате и сами да се једна грана покатоличила и по неким мојим сазнањима у вези са Франкопанима који баш нису били наклоњени православним Србима.

   Одговори
 • SLOBODAN ORLIC

  Moj otac Nikola Orlic rodjen je u selu Visuc kod Udbine . Slava nam je Sveti Nikola . G-din Dragan Petrovic je po nekim mojim saznanjima u pravu . Sedamdesetih godina imao sam priliku da drzim u rukama jednu crkvenu knjigu iz 16. veka u kojoj na crkvenoslovenskom lepo pise da Orlovici poticu sa Kosova iz familije Pavla Orlovica a Orlici su direktni potomci Pavla Orlovica koji je poginuo na Kosovu ali ne kao momak vec je za sobom ostavio sina od 8 godina i svi Orlici poticu od njega . Pred najezdom Turaka pocetkom 15. veka selili su se na zapad a u oblasti Popova Polja u Hercegovini zadrzali su se dve generacije pa se odselili pocetkom 16. veka u Liku i tu ostali .Neki Orlici primili su katolicku veru i sad su Hrvati a najpoznatiji od tih potomaka konvertita je Vlaho Orlic nekadasnji selektor reprezentacije SFRJ u vaterpolu .
  Pozdrav .

  Одговори
  • Франц Орлић

   Господине Слободане, ова прича је и мени позната. У Аустроугарском попису из 1712 се помињу Орлићи и то са неким војним функцијама (FENDRICH ) и по величини поседа подразумева да су пред пробојем Турака дошли са приличним имањем .

   Одговори
  • Франц Орлић

   Ваша прича је свакако тачна , јер по говору мога деде неизоставно су му преци боравили у Херцеговини. Поздрав !

   Одговори
  • Франц Орлић

   Драги Слободане , било би непроцењиво да уложите напор и присетите се где сте нашли ту црквену књигу на старословенском или барем било шта што би могло помоћи да се такав текст поново ишчита. Са поштовањем .

   Одговори
 • Dragana

  Poštovani Franc,
  taj heroj Stevan koga pominjete je bio rođeni brat moje pokojne bake Desanke Orlić pa smo rekla bih familija.
  Pozdrav

  Одговори
  • Франц Орлић

   Драга Драгана, Уколико је Стеван особа о којој говоримо онда је и мој деда Прокопије Рођени брат ваше баке. Стеван има живе потомке Милана Орлића у Бачком Брестовцу који такође има два сина. Уколико сте у Београду онда је ваша бака особа коју сам покушавао да пронађем. Уколико јесте , радо бих Вам послао график породичног стабла коју би сте могли да допуните . Волео бих да ми одговорите на емајл : francorlic@gmail.com.

   Одговори
 • Goran Orlić

  Moj otac je iz Brinja-Vojvoduša, selo Draškovica. Koloniziran u Bački Brestovac.

  Одговори
  • Франц Орлић

   Горане , неки од Орлића су из Бриња неки из Брлога и Коренице… колонизирани су махом у Бачки Брестовац. Свакако имаш имењака, један је мој брат Горан . По попису из 1712 , поједини Орлићи су населили раније , око 1638. у Брињу и сложно поделили посед са тамошњим Хрватима. Каснији продори Турака донели су нове доласке у Бриње али су поједини делови породице хтели да се врате у Брлог и Бунић , касније Кореницу одакле су протерани. Веома велики налет избеглица , страховита зима и глад натерала је неке од рода да пређу на Крк и покатоличе се. Није само Влахо Орлић познат … са Крка су многи емигрирали у Јужни Америку тако да је познат Франциско Гарсија Орлић , председник владе Костарике 1966. године.

   Одговори
 • Зоран Орлић

  Рођен сам и са породицом живим у Београду. Управо се злопатим са прибављањем извода из матичне књиге рођених за мог оца Милана. Надовезао бих се на Горанову поруку – мој отац је такође из Војводуше, Драшковица. Колонизирани у Бачки Брестовац.

  Одговори
 • Bogdan Orlić

  Dragi moji Orlići, ja sam autentičan Gornjaš, rođen na Ritavcu, Vojvoduša, Brinje. Odrastao u Bačkom Brestovcu. Malo vam znači samo ime i prezime za nekoga iz BB. Nadimak, špicnamet to je ono po čemu se najbolje poznajemo. Ovo je veoma zanimljivo, naći rođake po celom svetu. Pa valjda ćemo nešto postići. Da, ja zivim u Smederevu, Srbija i pozdravljam sve Orliće i svima zelim, od srca, srećnu današnju slavu Svetog Nikolu.

  Одговори
 • Goran Orlić

  I moja slava je Sv.Nikola.
  Da li je svim Orlićima slava Sv.Nikola?

  Одговори
 • Иван Орлић

  Зовем се Иван Орлић, рођен сам 1968, од оца Миодрага, рођеног у Петровграду (Зрењанину-Великом Бечкереку) 1938 године.

  Деда ми се звао Василије Орлић, био је предратни судија, заробљен у Босни као официр југословенске војске, 1941 одведен у логор у Немачку, студирао права у Загребу 1918-22 рођен на Оточцу, Лика 1896-те године, преминуо 1951.

  Имао је сестре:
  Јелену 1899-1990, удату Кангрга, за Ђуру, инжењера.
  Отац Ђуре Кангрге био је рођени брат оцу Лепосаве -Беле- Кангрге- Крлеже (1896-1981)

  Милицу, Мицу-неудату

  И брата:

  Неђељка Орлића – судију, ожењеног Неђељком Бабић. Неђељко је имао синове,Ђорђа-службеника и Душана- грађевинског инжењера.

  Мој прадеда се звао Ђуро Орлић ( 1868-1946 ), био је протојереј у Оточцу, захваљујући католичком свештенику Грги Старчевићу ( 1878-Лич-1951-Оточац ) из истог места, избегао у Србију 1941 године. Био је ожењен Софијом Срдић (1867-42).

  Имао је брата Александра и сестре Георгину и Милку.
  Милка Орлић била је удата за Михајла Шумоњу, кога су усташе пребиле на мртво у Загребу. Сав увијен у чаршафе, надувен од пребијања и непокретан, допремњен је у Београд где је после неколико дана преминуо.

  Мој се чукундеда такође звао Ђуро Орлић (1823-1912), био је поручник у Аустро-Угарској војсци, ожењен Емилијом Петричевић (1848-1890).
  Емилијини родитељи су били Проко Петричевић, поштар (1808-1880) а мајка јој се звала Јелена ???…

  Даље претке Орлиће не познајем.

  Али зато познајем претке по прабаби Софији Срдић…

  Она је ћерка Васе Срдића, капетана у Аустро-Угарској војсци, (1818-1900) ожењеног Јеленом Будисављевић (1829-1894).

  Јелена је била кћи Стефана Будисављевића, проте у Трсту, отрованог у 28 години живота.
  Знам да се Стефанов отац звао Данило Будисављевић и да је и он био свештеник у Лици.

  Њена мајка је била Марија Мандић …

  Е сад долази веза Орлића – Будисављевића са Мандићима и Теслама…

  Марија Мандић била је рођена сестра Николе Мандића, проте (1797-1893).

  Отац им се звао Тома Мандић.

  Никола Мандић био је ожењен Софијом Соком Будисављевић, (1800-1863). Њен отац Тома Будисављевић, био је одликован од Наполеона 1811 године. Софија је била род ??? оцу Јованке Будисављевић- Броз (1924-2013)

  Тома Мандић и Софија Будисављевић су родитељи Петру Николају Мандићу, митрополиту (1840-1907) и Георгини Ђуки Мандић (1822-1892) удатој Тесла, мајци Николе Тесле…

  Толико од мене, поздрав свим Орлићима!

  Одговори
  • Иван Орлић

   И наша слава је Свети Никола, а Михајло Шумоња је био свештеник СПС.

   Одговори
  • Katarina Orlic-Babic

   Slucajno sam nabasala na ovaj website, i uzivala citajuci istoriju moje porodice. Ivane, ja sam cerka Dusana Orlica, unuka Nedjeljka i Nedjeljke. Nadam se da cemo nekako stupiti u kontakt.
   Katarina (Nina) Orlic-Babic

   Одговори
   • Иван Орлић

    Драга Нина,
    Знам одлично ко сте ви а мој брат Душан носи име вашег оца кога су моји родитељи много волели.Често смо Вас све помињали на славама код тета Сеје…
    Моја електронска адреса је ivan.orlic@free.fr
    Пуно поздрава!

    Одговори
 • Suad orlic

  Zivim u bih zapadna bosna grad cazin ovdje ima nakoliko porodica orlica muslimani smo istrazujem porijeklo svog prezimena interesuje me imamom li kakve veze sa orkicima iz oklice otocca lijep pozdrav svim prezimenjacima sirom svijeta

  Одговори
 • Милорад Богдановић

  Тешко је Суаде тачно одговорити на питање које си нама поставио. Доста тога треба још претражити да би се дошло до приближног одговора.
  Зато, препоручујем ти да се мало више позабавиш ДНК претрагама, извршиш тестирање, сазнаш која си хаплогрупа и тада ћеш добити најбржи и најтачнији одговор на постављено питање. О свему овоме можеш прочитати у нашем Пореклу. Ако се одлучиш за тестирање за ових седам дана, искористићеш прилику на попуст од 50% у организацији и препоруци нашег Порекла.
  А што се тиче твога презимена, код православног народа, оно се спомиње 1882. године, у Бугојну и Паланци код С. Моста који су славили Јовањдан, а Никољдан у парохији Божићи код Дубице и Мокро код Сарајева. Такође, презиме Орлић спомиње се 1883. године на простору Лике, Баније и Кордуна као слављеници Јовањдана, Никољдана и Стевањдана.
  Свако добро ти желимо.

  Одговори
 • Mirjana Lončarić, rođ.Orlić

  Postovanje,
  moj deda Spasoje Orlic, rodjen je 1907.u selu Vranovaca iznad Korenice. Sa suprugom Marijom (rodj.Solaja) doselio se uz nekolicinu lickih familija u Slavoniju, gdje su osnovali naselje Licko Novo Selo. 1941.njega i jos devetoricu glava porodica iz Sela ubile su Ustase.

  Одговори
 • Михаило

  Поздрав,радио бих породично стабло,али јако мало података имам,моји знам да су доселили из лике у славонију тачније село гуња.А Бабина линија је Станић такође досели из лике.знам да имамо фамилије у бачком брестовцу,Бограду а и новом саду

  Одговори
 • Tea Milana Orlic

  Ja sam isto djevojacko Orlic. Iz Like tocnije Lucko Petrovo Selo. Otac mi je Nikola Orlic rodjen 1947 u Kapeli. Njegov otac , tj moj krasni deda se zvao Milan Orlic ozenio Dragu Suput. Deda je imao je sestru Mika Vujiciv se zvala i njena cerka Dusanka Vujcic je otisla u Chicago 65 ili 66 godine.
  Mi smo sve do Oluje 1995 bili u Lici i onda izbjegli u Srbiju, pa potom Australiju! Srbi smo i slavimo sv. Nikolu.
  Pozdrav svim Orlicima sirom svijeta!

  Voljela bi da nadjem svoje rodjake u Americi…

  Одговори
  • Milos Orlic

   Pozdrav Tea,

   Moj otac je iz Lickog Petrovog Sela, 1950. je godiste, Stevo Orlic. Otac i majka su mu bili Mirko Orlic i Marica Bobic, koji su ’63 otisli u Srem, tacnije Indjiju.
   Mirkov deda Stevan (iz Donjeg Vaganca) je po podacima do kojih sam dosao emigrirao u Ameriku 1903. godine sa svojim necakom Nikolom i porodicom. Nikolin otac Ilija (Stevanov brat) je ostao tamo. Mirkov otac Mile (jedan od Stevanove dece, dakle moj pradeda) se iz Amerike vratio za Liku da se ozeni i potom dosao u Kanadu jer je iz Amerike otisao nesredjenih papira pa mu oni nisu dozvolili ponovan ulazak u Ameriku vec su mu dozvolili samo da otputuje za Kanadu. Njegova zena, moja prababa Milica Dosen nije dugo izdrzala u Kanadi i sa dedinim starijim bratom Stevom i mojim dedom u stomaku se vratila za Liku 1927. Tako je moj deda rodjen tamo i u sustini njena odluka je jedini razlog mog postojanja danas. Ja sam sa porodicom sad u Kanadi, inace sam ziveo u Beogradu, a igrom slucaja sam rodjen u Zenici.
   Radim na porodicnom stablu nesto vise od 3 godine i sve potomke cukundede Stevana i njegovog brata Ilije sam uspeo da „pohvatam“ po Americi i sa mnogima stupim u kontakt. Ali, niko ne zna podatke o Stevanovim i Ilijinim roditeljima..,
   Pitacu oca o imenima u tvom postu, ne znam da li ti ista od ovoga sto sam ja napisao zvuci poznato.

   Одговори
 • Petar_Orlic

  Pozdrav, Ja sam mladi Petar Orlic rodjen sam 1995godine u Beogradu… Moja majka je i devojacko i udato Orlic (nisu rod)… Majka mi je sa Kosova iz Obilica u blizini Pristine… Sa oceve strane su iz like iz Korenice mesto Trnavac… Sa oceve strane izbegli su iz like u Backi Brestovac pa tek onda 1965 su dosli za Beograd… Ne znam previse o svom poreklu zato ovde i pisem kako bih sto vise saznao poreklo svog prezimena… Veliki pozdrav!

  Одговори
 • Иван Орлић

  Списак Орлића убијених у Јадовну: Jadovno.com
  Списак Орлића убијених у Јасеновцу: http://www.jusp-jasenovac.hr/Default.aspx?sid=7618

  Списак Орлића убијених у селу Калебовац, општина Кореница, 17 и 18 марта 1945 године:

  1.Орлић Самојла Сока – рођена 1878
  2.Орлић Миле Јела – рођена 1888
  3.Орлић Јована Мика – рођена 1905
  4.Орлић Вује Милица-Кока – рођена1921

  4.Орлић Стевана Љуба – рођена 1928
  5.Орлић Ваје Мира -рођена 1928
  6.Орлић Петра Вида -рођена 1929

  ДЕЦА:

  1.Орлић Јове Смиља -рођена 1939
  2.Орлић Јована Мира-Нена -рођена 1941
  3.Орлић Јована Беба -рођена 1943

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top