Ninović

28. februar 2012.

komentara: 7

Poštovani,

ova stranica je u pripremi.

Pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (7)

Odgovorite

7 komentara

  1. Ninovic Miroljub

    Ninovic Miroljub, rodjen sam u Nisu 1956. Otac Momcilo rodjen u Valjevu 1933.god. Njegov brat Andrija rodjen u Valjevu 1931.god. I sestra Nada rodjena u Valjevu ?.god. Njihov otac, moj deda Radomir Ninovic umro oko 1935.god. I sahranjen u Valjevu kao I njegova zena Mileva koja je bila iz porodice Markovic I koja je umrla oko 1942.god. Radomir Ninovic je imao vise srodnika u selu Bacevci kod Valjeva ali je kao mlad porastao u susednom selu Zivkovici ili porodici Zivkovic u susednom selu. Baba Mileva rodj.Markovic je poreklom od Drobnjak Marka iz sela Sedobre. Krsna slava je Sv.Jovan Krstitelj.

    • Ninović Snežana

      Ima Ninovića u Bačevcima. Moj svekar Radisav I svekrva Ljubinka (devojacko Tabaković) su rodjeni 1937 u Bačevcima. Njihov sin, moj suprug, Rajko 1956 takodje je rodjen u Bačevcima. Oni su nažalost pokojni ali ima još uvek Ninovića kao I Tabakovića u selu. Inace selo je podeljeno po prezimenima….Žarkovići, Obucina….I još dr.

  2. Nema Ninovića u Bačevcima (ima Ninkovića), niti ima selo Živkovići. A Živkovića ima u Podgorini i Kolubari u seldećim selima: Bujačić
    -Donja Bukovica-Dragijevica-Dučić-Donji Lajkovac-Lukavac-Kličevac-Ključ-Komanice-Kotešica-Miličinica-Mionica-Gornji Mušić-OglađenovacPaštrić-Popučke-Prijezdić-Pričević-Rakari-Robaje-RovniSandalj-Strmovo

  3. Ninovic Miroljub

    Kada sam tragao za svojim uverenjem o drzavljanstvu put me naneo u MK Bacevci kod Valjeva. U maticnoj knizi rodjenih ima najvise Ninovica, ali mene ili imena meni poznatog pretka nije bilo. Od sagovornika iz Bgd sam saznao da nisam od Ninovica sa Drine.

  4. Snežana Ninović

    Malo sam se kasno ukljucila, nadam se da cete videti komentar.
    Udata sam Ninović, moj suprug, njegov otac a i deda su baš upravo iz Bacevaca kod Valjeva.
    Kao sto ste i naveli gsp. Miroljube ima dosta Ninovića u selu. Selo je podeljeno po prezimenima: Tabaković, Žarković, Ninović…..Toliko od mene. Ove informacije su sigurno tacne.

  5. Filip

    Ima Ninovića u Bačevcima ceo jedan zaseok, 14 porodica svi Ninovići. Iz Bačevaca su i potekli svi Ninovići osim 4 porodice u Požezi oni su drugo pleme.

  6. Voja Ninovic

    Ja sam od Ninovica iz sela Bacevaca kod Valjeva. Otac Dragan, đed Aleksandar, prađed Milorad …Krsna slava Sv. Jovan Krstitelj.