Порекло презимена Нинковић Reviewed by Momizat on . Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Rating: 0
You Are Here: Home » Презимена » Порекло презимена Нинковић

Порекло презимена Нинковић

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам


Коментари (10)

 • Милодан

  Порекло бројнијих фамилија-презимена ваљевске Тамнаве по књизи „Антропогеографија ваљевске Тамнаве“ Љубомире Љубе Павловића, издање 1912. године.
  Место-када су досељени-одакле су досељени-Крсна слава-напомена.
  НИНКОВИЋ

  -Звечка, прва половина 18. века, Гвозденовић у области, Ђурђиц, од тамошњих Ђелмаша.
  -Памбуковица, прва половина 18. века, Дрлача у Азбуковици, Јовањдан.
  -Скела, друга половина 18. века, Бијељина, Никољдан.
  -Врело, после 1827. године, Бобова у Подгорини, Никољдан.
  -Вукићевица, после 1827. године, Словац у Колубари, Св. Василије.

  Одговори
 • Милодан

  Фамилије-презимена Нинковић по местима живљења у Колубари и Подгорини. Према књизи Љубомира Љубе Павловића „Колубара и Подгорина“, прво издање 1907. године, најновије издање 2011. године – едиција „Корени“ – ЈП Службени гласник Републике Србије и САНУ.

  Остале податке породица Нинковић, одакле су и када досељени као и Крсну славу можете сазнати у текстовима поменутих места.

  -Бобова
  -Драгијевица
  -Дучић
  -Маљевић
  -Наномир
  -Оглађеновац

  Одговори
 • Милодан

  Породице-фамилије по местима пребивалишта у Шумадијској Колубари, Нинковић.
  Према књизи Петра Ж. Петровића „Шумадијска Колубара“, прво издање 1939. године, друго издање 1949. године, најновије издање 2011. године у саставу књиге „Шумадија и Шумадијска Колубара“ – едиција „Корени“ – ЈП Службени гласник Републике Србије и САНУ.

  Остале податке породица ННинковић, одакле су и када досељени као и Крсну славу можете сазнати у текстовима поменутих места.

  -Араповац
  -Велики Борак
  -Дудовица
  -Шопић

  Одговори
 • Defendor

  Нинковићиз из тузланског краја славе Игњатијевдан.

  Одговори
  • Стевановић

   Нинковића у добојском крају на Крњину има у доста села најбројнији су у Становима.Слава Ђурђевдан,према легенди потичу из Нецвијећа код Требиња гдје и дан данас има Нинковића,касније су отишли у Жабљак село Нинковићи.Доласком Турака селе се у Босну,Крњин (Добојски крај).И дан данас има Нинковића у свим овим наведеним селима.

   Одговори
 • Radomir Ninković, sin Bože

  Ninkovića ima u opštini Sokolac, selo Jabuka kod Knežine (područje Romanije). Po pričanju Marka Nonkovića (1888-1976) potiču iz Necvijeća , 10 km udaljeno od Trebinja. Jedan brat je ostao u Miljevini, a drugi u ovu Jabuku, pa po tome možda su ovdje doselili oko 1750-1800 god.
  Slave Jovanjdan kao i u Necvijeću i običaji su sasvim slični ovim iz Necvijeća, gdje ima oko 20 numera.

  Одговори
 • Војислав Ананић

  НИНКОВИЋ (п), у Врбну. Нецвијећу, Будошима, Јасену (Требиње), Жрвњу (Љубиње), у Требињу и Невесињу. Врло су разгранати. Старином су из Црне Горе. У Нецвијеће су дошли из Риђана кођ Никшића, а у Врбно и Будоше из Нецвијећа. Славе Јовањдан (59:127). Некада их је било и у Пољицу (Попово), гдје се 1754. године помиње Јово Нинковић (84:140). Има их настањених и у Доњем Селу код Коњица.

  Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

  Одговори
 • Vlada

  Ja imam bukvalno tri prezimena pa hoću da nzam svako poreklo jer su dots a žene bile u porodici prvo je Janićijević ,Ninovic pa sad Tosic u istocnoj Srbiji Zaječar Grljan ? Izvinite sto ne pišem ćirilicom

  Одговори
 • Душанка Радета

  Драго ми је да сам на овом Порталу сазнала нешто о пореклу мог девојачког презимена Нинковић. Мој деда Раде Нинковић је рођен и живео у Гламочу, БиХ, а два чукун-деда су као добровољци преживели Солунски фронт, који су након Великог рата добили земљу и преселили се у Банатски Деспотовац. Волела бих да упознам њихове потомке. Поздрав,

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top