Порекло презимена Несторовић

28. фебруар 2012.

коментара: 27

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (27)

Одговорите

27 коментара

  1. Dragan Nestorovic

    Porodica Nestorovic u selu Trbunje , opstina Blace slavi Sv Vrace Kozmu i Damjana, i to zimsku slavu 14. novembra i letnju 14. jula. Preci su dosli iz sela Blazevo sa Kopaonika, pocev sa Jovanom, dalje po mojoj liniji Petar,Marko,Jovan, Dragan. Jedan ogranak ove porodice se nalazi u Pancevu pocev od Jovana (sa decom: Dragan i Dragana) i Jordana (sa decom Slobodan i Slavica). Ukoliko nekog interesuje vise ili ima podatke o drugim granama ove porodice molim da mi se javi. Dragan Nestorovic [email protected]

  2. Milan Nestorovic

    Tvoji podaci su dosta tacni ali malo si pomesao redosled.Moji i tvoji Nestorovici su dosli iz sela Recica u Trbunje,Nestor sa tri sina:Jovanom,Radivojem i trecim kome neznam ime.Radivoje sa dva sina i sinovcem odlazi u Blazevo.Ja sam potomak Radivoja.Inace imao sam priliku da upoznam Slobodana i Slavicu.Voleo bih da se i mi sretnemo.

  3. Novica Nestorovic

    Porodica Nestorovic iz sela Straza, opstina Lesnica nadomak Loznice. Slave slavu Svetog Iliju. Selo Straza je do 1800 godine bilo zaselak Donjeg Dobrica. Prvi popis stanovnistva imamo iz 1834 godine i tada su Nestorovici imali dve kuce u selu.

  4. M Nestorovic

    Ja sam iz Ripnja mesto kos Avale, Nestorovici ovde slave Djurdjevdan i ima nas bas dosta.Citao sam knjigu o Ripnju i video da su Nestorovici i Petrovici prvi naselili Ripanj…I u okolnim mestima ima podosta Nestorovica…

  5. Đorđe Nestorović

    Pradeda Milan Nestorović je rođen u Sremskim Karlovcima 1895.godine, bio je Solunski borac i preživeo je rat. Imao je dvadesetoro braća i sestara ali nažalost od njih niko živ nije ostao. Oženio se i sa Kristinom (Kristom) izradio troje dece : Živana, Milana i Cvetu. Sveti Jovan Krstitelj je Slava koju Bogu hvala i dan danas slavimo.
    Otac mi je takođe rođen u Sremskim Karlovcima (Sasama), a živimo u Sremskoj Mitrovici.
    Toliko znam, ne više, o Nestorovićima u Sremu.

  6. Milan Nestorović

    Nestorovići iz Krnjeva kod Velike Plane, imamo popis stanovništva iz 1863 godine u kome nas nema, sto znaci da se navrdeda Petar doselio od kuda ne znam, cukun deda Dragomir pra deda Radomir deda Miodrag otac Dragomir i Milan, slavimo Svetog Dimitrija 8 novembar a 7 novembra se slavi Sveti velikomučenik Nestor Solunski.samo smo mi Nestorovići u Sumadiji ako neko zna nesto sto bi imalo neke veze sa mojom porodicom neka se javi.

  7. Dragana

    Moje devojačko prezime je Nestorović. Ja pamtim mog pradedu Čedomira Nestorovića. Moj pradeda Čedomir i deda Radomir dolaze u Požarevac 60′ godina prošlog veka iz sela Boževac, opština Malo Crniće. Pradeda Čedomir, bio je zidar, a deda Radomir opančar. Moj otac Veselin, završava razne škole, mesarski zanat u Križevcima, R Hrvatska, zapošljava se u MIP-u. Velikom YU proizvodjaču mesnih preradjevina, ali ne pronalazi sebe, upisuje mašinski fakultet u Novom Sadu, ali Toma Zdravković nedaleko, u Zrenjaninu, započinje svoju karijeru, pa se tu u toj kafani i završava mašinstvo. Upisuje pedagošku akademiju, za nastavnika matematike, završava, ali

  8. Dragana

    zbog rukometa RK Mladi Radnik Požarevac, čiji je jedan od osnivača, pre tačno 60 godina, bavi se samo trenerskim i sudijskim poslom u rukometi. Zapošljava se u Borbi, duvanskoj industriji, a kasnije prelazi u Voćeprodukt Požarevac, gde nastavlja kao trgovački putnik, sve do prerane smrti. Umro je u 48. god života. Slava, koju ja i dan danas obeležavam, iako nisam naslednik iste, je Mitrovdan. Požarevac je i dalje moj grad.

  9. AG

    Zna li se nešto o Nestorovićima iz okoline Tutina ?

  10. Nestorovic

    Moji Nestorovici su iz sela Planina, ali su dosli u 18. veku iz Hercegovine, tri brata.
    Slave Djurdjevdan.
    Nisam znala da ima dosta Nestorovica.