Milovac

26. februar 2012.

komentara: 3

Poštovani,

ova stranica je u pripremi.

Pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (3)

Odgovorite

3 komentara

  1. Đorđe

    Pozdrav dobri ljudi! Imam 26 godina i zanimaju me moji koreni. Tata mi je govorio kako smo mi pre 300 i nešto godina došli u Srem, tačnije u selo Laćarak kod Sremske Mitrovice, iz Hercegovine (pretpostavljam stare Hercegovine) i kako su jedni Milovci ostali u Hrvackoj, oni su danas pokatoličeni, a ostali su krenuli dalje i moje pleme je ostalo u Laćarku dok su drugi otišli na drugi kraj Vojvodine, odnosno u okolinu Vršca. Mi slavimo Svetog Jovana Krstitelja dok ovi drugi slave Svetog Nikolu. Takođe mi je jedan čovek rekao da to nije moje pravo prezime već da je u nekoj skorijoj istoriji, nisam siguran kada, promenjeno. Pa bih vas molio da ako išta znate, javite. Puno hvala i svako dobro Vam želim!

    • Dušan Milovac

      Pozdrav, Đorđe, iz kuće Milovaca iz Laćarka. Mi takođe slavimo Svetog Jovana, a koliko sam upućen u poreklo Milovaca, valja ga tražiti u Janju u okolini Šipova. Koliko su meni moji pričali, moji najstariji direktni preci su braća Stojan, Jovan i Zarija koji su došli u Laćarak na samom početku XIX veka. Do sada nisam znao za ovo naše krilo iz okoline Vršca.

  2. Snježana

    Poštovani Đorđe od Milovaca sam iz Šipova, tačnije Lipovača kod Šipova. Slava nam je Sv. Nikola. Deda mi je govorio da smo doselili u Bosnu iz Dalmacije. Više “grana” Milovaca je doselilo. Nose isto prezime, a nisu u krvnom srodstvu. Nisam razumela šta podrazumevate pod “promenjeno” prezime?