Порекло презимена Мечанин Reviewed by Momizat on . Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Rating: 0
You Are Here: Home » Презимена » Порекло презимена Мечанин

Порекло презимена Мечанин

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам


Коментари (2)

 • Defendor

  Мечани су православни Срби пореклом из Кнежевих Винограда (Барања, ХР). Од првог пописа после Другог светског рата на подручју Републике Хрватске до пописа из 2001. године ово презиме је било и остало присутно само у Кнежевим Виноградима.

  Презиме највероватније потиче од назива за особу из Мечке, некад српског села у данашњем мађарском делу Барање, где се и јавља почетком 18. века, када се спомињу Marco Mecsanin и Vujo Mecsanin.

  Крсна слава им је Илиндан.

  Одговори
 • s

  E, nama je Krsna Slava Đurđic

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top