Порекло презимена Маврак Reviewed by Momizat on . Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Rating: 0
You Are Here: Home » Презимена » Порекло презимена Маврак

Порекло презимена Маврак

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

prezime@poreklo.rs
Пишите нам


Коментари (2)

 • Nebojsa

  Moji Mavraci su iz sela Zjemlja pored Mostara i takodje su povezani sa Mavracima iz Kljuna pored Nevesinja. Mi slavimo sv. Jovana krstitelja.

  Одговори
 • Војислав Ананић

  МАВРАК (п), у Зијемљу (Мостар) и Бојишту (Невесиње). У Зијемља су доселили из Попова, одакле су кренули око 1820. године и “послије дужег времена дошли су овдје“. У Бојишта је Маврак дошао са Зијемља крајем 19. вијека. По сопственом казивању, старином су из Црне Горе, одакле је неки Маврак дошао у Попово. Славе Јовањдан (59:235,324).

  Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top