Порекло презимена Мартаћ Reviewed by Momizat on . Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Rating: 0
You Are Here: Home » Презимена » Порекло презимена Мартаћ

Порекло презимена Мартаћ

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

prezime@poreklo.rs
Пишите нам


Коментари (5)

 • Срећко Мартаћ

  Мартаћи су потомци Мартина Васојевића рођ око 1750. Досељени су из околине Андријевице почетком 18 века у село Буђево код Сјенице на поседе бега Ћоровића Због учешћа у борбама за ослобађање Сјенице 1809. године и каснијег повлачења Карађорђевих устаника повлаче се и прво насељавају село Грачане код Сопоћана. Од шесторице браће двојица Обрад и Младен остају у Грачанима, а четворица Новак, Томо, Лазо и Милосав одлазе у Шумадију и насељавају село Рајац код Чачка. Касније, 1876. након учешћа у ослободилачким ратовима које је водио краљ Милан Обреновић и убиства неких виђенијих турака Обрад рођен 1790 и Младен рођен 1795 са фамилијама беже у село Кравиће код Рашке. Њихови потомци насељавају оближња села Кончулиће и Плавково.

  Одговори
 • Goran Martac

  Slavimo Svetog Vasilija Velikog.14.Januar.
  Voleo bih da saznam nesto vise o Martacima.Mada imam neke rodjake koji su se bavili istorijatom i rodoslovom
  Ako dodjem do nekih info podelicu na ovoj stranici,pozz.

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top