Мићевић Reviewed by Momizat on . Поштовани, ова страница је у припреми. Позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем Поштовани, ова страница је у припреми. Позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем Rating:
You Are Here: Home » Презимена » Мићевић

Мићевић

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам


Коментари (1)

  • Војислав Ананић

    МИЋЕВИЋ (п). у Облом Брду (Билећа), Житомислићу и Пијесцима (Мостар), Стоцу и Завали у Попову. Мићевићи у Облом Брду старином су Ковачевићи из Грахова у Црној Гори. Око 1800. године дошао је у ово село неки њихов предак Миће и по њему су, вјероватно, добили презиме. У Житомислиће су одавно доселили с Удрежња (Невесиње). Из Житомислића су неке породице прешле „на своју земљу“ у Пијеске. Славе Аранђеловдан (59:187,256). У Завалу су Мићевићи дошли „за трговином“ из Стоца. Славе Јовањдан (84:152).

    Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

    Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top