Порекло презимена Милојковић

24. фебруар 2012.

коментара: 34

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ МИЛОЈКОВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Милојковић

Хаплогрупа: I2a

Порекло: Сикирица, Параћин, Србија

Крсна слава: Томиндан

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Претходни чланак:

Коментари (34)

Одговорите

34 коментара

  1. moma

    porodica sa ovim prezimenom ima po mom saznanju na jugu, istocnoj Srbiji i u okolini Despotovca, Jagodine i Paracina

  2. milica stojiljkovic-milojkovic

    Ima na jugu, tj. u jugoistočnoj Srbiji, selo iznad Vranja koje se zove Gradnja, mahala Lazina. Moj pradeda se zvao Velimir Milojković, imao je tri sina Stanka, Zariju i Stojana. Od Stanka i Zarije smo ostali na jugu dok se Stojan odselio na sever u Gospođince.

  3. sale

    Ja se prezivam Milojković i moji vekovima zive na podrucju opstina Merosina i Prokuplje. Slava svih Milojkovića je Arandjelovdan – 21. novembar.

  4. Фамилије-презимена Миојковић, по местима пребивалишта. Према књизи Тодора Радивојевића „Лепеница“.

    -Грошница
    -Лапово (Ресавци)
    -Брзан
    -Војиновац
    -Голочело
    -Десимировац
    -Јовановац
    -Бадњевац

    • MILOS MILOJKOVIC

      U Desimirovcu ima Milojkovica,slave Djurdjic (16.novembar)..vode poreklo od Milojka koji se u Desimirovac doselio tokom prvog ustanka…imao je setroricu sinova i Milojkovici u Golocelu vode poreklo od njegovog sina Stevana…danas ih ima u Desimirovcu,Kragujevcu,Beogradu….pozdrav svim rodjacima

  5. dragan

    Nekoliko porodica Milojković postoji u selu Roanda, kod Svilajnca. Nekada ih je bilo mnogo više. Neki od njih su se odselili u Svilajnac. Ne znam zbog čega, ali, svi oni slave dve slave. Znači, nije u pitanju predslava, nego baš slava. Slave Svetog Nikolu i Svetog Savu.

  6. Aleksandar

    Postovani,

    Takodje se prezivam Milojkovic. Moji poticu iz sela Mramorac, opstina Smederevska Palanka, kasnije su se naselili u Azanji, ista opstina. Krsna slava nam je Sveti Jovan Zlatousti, 26.11.
    Neko porodicno predanje govori da poticemo sa severa Crne Gore ili istocne Hercegovine, ali za to nemam cvrstih dokaza. Inace, nemam rodbinu na jugu. Voleo bih kada bi se neko javio ko slavi istu slavu, radi razmene podataka.

  7. Mihajlo Milojkovic

    Krušce kod Niša ima nas dosta a i po Nišu u celini. Moji pradedovi su takodje odavde od vaikad ako to nekom nesto znaci. Slavimo Sv. Arandjela itd.

  8. igor milojkovic

    dragi Milojkovici,rodjen u Paracinu,braca Milojkovic su osnivaci bombonare u Paracinu,jedan od osnivaca je moj deda Bozidar Milojkovic,zeleo bih da stupim u kontakt sa familijom u negotinu I ostalim delovima Srbije inace zivim u australiji,pozzzzz

  9. Mirko

    Milojkovic iz Beograda, poreklom sa Kosova. Poreklo porodice iz sela Medregovac kod Podujeva. Znam da ima Milojkovica u okolini Medvedje tacnije mesto Lece. Krsna slava sv. Jovan Krstitelj 20.01.

  10. Maja

    Ja sam od Milojkovića očevo prezime.Rodom iz Paježa moj otac Svetomir i njegov brat Milorad. Otac se doseljava 1946-godine u Zaječaru a Mile brat njegov u Beograd. Roditelji su im se zvali Petar i Milica.Krsna slava Arandjelovdan.Eto to je to sto znam. Pozdrav svim Milojkovićima.